Ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Как да подготвим кожата си за лятото

Как да подготвим кожата си за лятото

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k77
Кожа

Въпреки че всяка жена с нетърпение чака топлите летни температури и парещото слънце, факт е, че ултравиолетовите лъчи са доста вредни за човешката кожа.

Слънчевите лъчи ускоряват процеса на стареене на кожата, а освен това предизвикват появата на някои злокачествени образувания.

Затова е изключително важно да се защитавате от ултравиолетовите лъчи, независимо от типа на кожата си. Как да подготвим кожата си за лятото?

Колкото по-светла е кожата, толкова по-висок е рискът за нея. Ако многократно се излагате на слънце, без да се защитавате, по тялото ви ще се появят много бенки. Не всички бенки са опасни, но тези, които с годините изменят формата и цвета си, задължително трябва да бъдат погледнати от специалист.

Лято

Група специалисти препоръчва преди да се излагате на продължителни слънчеви бани, да започнете с излагане на слънчевите лъчи за около 1 до 2 часа дневно, като задължително използвате слънцезащитен крем с фактор 20, лятна шапка и слънчеви очила.

Слънцезащитния крем нанасяйте 15 минути преди да излезете на слънце, като го оставите хубаво да попие в кожата ви.

Специалистите казват и че солариумите трябва да се избягват. Наскоро в САЩ забраниха използването им от лица, които не са навършили 18 години, а в световен мащаб, много лекари се опитват да забранят употребата им.

Храненето също заема важна роля при подготовката на кожата за слънчевото лято. В по-топлите дни е добре да консумирате повече храни, които имат високо съдържание на антиоксиданти.

Фреш

Такива са плодовете, зеленчуците и морските храни.

Експертите съветват преди да започнете със слънчевите бани поне месец преди това да пиете всяка сутрин чаша сок от портокал, киви и морков.

Преди летните жеги трябва и ежедневно да хидратирате кожата си, и да пиете много вода, което гарантирано няма да позволи на епидермиса да се бели, след като се върнете от почивка.

Предварителният пилинг също е препоръчителен, но трябва да внимавате с тази процедура, защото в тези козметични продукти се съдържат агресивни вещества, които могат да увредят кожата.

Подлагайте кожата си на пилинг веднъж най-много два пъти в месеца. Това е добра грижа за кожата през лятото.

Вижте още: Да подготвим краката за лятото

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest