ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Зехтин и лимон пречистват черния дроб

Зехтин и лимон пречистват черния дроб

Зехтин и лимон
Голяма лимоноизстисквачка - пластмасова - 600мл
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голяма лимоноизстисквачка - пластмасова - 600мл
3.99 лв.
Виж ››

За поддържането на здрав организъм трябва да се грижим особено внимателно за състоянието на черния дроб. Най-добрият вариант е да пречистваме органа от токсините – това може спокойно да се прави в домашни условия.

Не е необходимо да се използват каквито и да било медикаменти – има достатъчно народни лекове, които ще ни помогнат в тази задача. Здрав черен дроб означава и енергия, жизненост, добър външен вид.

Черният дроб играе изключително важна роля в човешкия организъм – сред най-ценните му функции е способността да пречиства кръвта и да премахва токсините от организма на човек.

Хубаво е пречистването на черния дроб да се прави ежедневно, за да поддържаме организма си здрав. Чудесен начин, за да поддържаме здрав този орган, е изпиването на една супена лъжица лимонов сок (прясно изцеден), който е смесен със същото количество зехтин.

Детоксикация

Хубаво е тази смес да се пие на гладно - преди кафето, миенето на зъбите и пр., за да има още по-голям ефект. Комбинацията от зехтин и лимон е неприятна на вкус, защото много често я използваме като дресинг за салати. И това малко количество от двете съставки всяка сутрин ще окаже страхотно влияние на организма като цяло.

След като изпиете сместа, можете да продължите с нормалните си ежедневни дейности. Лимоновият сок е чудесен източник на витамин С, освен това ще почисти кръвоносните съдове от натрупания холестерол, а зехтинът, ще помогне да се прочистят каналите на черния дроб и жлъчката.

За да усетите и да видите промяна от тази смес, ви е необходим около един месец. След 30 дни външният ви вид ще започне да се подобрява – тъмните кръгове под очите, които са толкова упорити, вече няма да ги има.

Освен това ще забележите и разлика в тена на кожата – ще изглеждате подмладени. Външната красота е само едната страна на нещата – червата ви ще започнат да работят като по часовник и ще се отървете от запека, както и от храносмилателните проблеми. Не само ще се чувствате добре, но и ще бъдете здрави, изпълнени с жизненост и енергия за всичко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest