ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Фитнес»Откриха хормон, който ще измести фитнеса

Откриха хормон, който ще измести фитнеса

Фитнес
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
Качество без компромис:
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
29.00 лв.
Виж ››

Учени от университета в Южна Калифорния откриха хормон, чието действие може да замени фитнеса или поне търсения от упражненията ефект. Неговото действие при правилното му стимулиране може да позволи да се свалят килограми, без да се правят много усилия.

Напускането на фитнес залата обаче не е било основната цел на научния екип. Те са открили, че хормонът помага за регулирането на кръвната захар, което може да доведе до голям напредък в борбата с диабета.

Екипът от университета в Южна Калифорния е нарекъл новото органично чудо MOTS-C. След поредица от опити те са успели да докажат, че той успешно действа при мишки. Поради близкият генетичен състав между мишките и хората учените се надяват в най-скоро време да могат да съберат достатъчно данни, за да могат да правят изпитания и върху хора.

MOTS-C действа като повишава чувствителността към инсулин, което позволява на организма по-ефективен процес на обработване на глюкозата.

ДНК

Хормоните са молекули, които действат като сигнали на организма, което води до различни физиологични реакции. Новооткритият хормон MOTS-С основно е насочен към мускулната тъкан, където той възстановява чувствителността към инсулин и се бори срещу инсулиновата резистентност.

Това представлява огромен напредък в откриването на нови лечения, свързани с възрастта и заболявания като диабета, казва Пинкас Коен, декан на университета в Южна Калифорния и основен автор на изследването, цитиран от Ройтерс.

Това откритие хвърля нова светлина върху митохондриите и ги определя като активни регулатори на обмяната на веществата, каза Чанган Лий, асистент професор в университета и водещ на изследването.

MOTS-С е интелектуалната собственост на лицензирана биотехнологична компания и клинични изпитвания върху хора могат да започнат през следващите три години, каза Коен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest