Ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Отровите в храните, които правят децата ни хиперактивни

Отровите в храните, които правят децата ни хиперактивни

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
2 от 5 Снимки

2. Мононатриев глутамат


Този невротоксин е един най-често използваните овкусители. Често срещан е в природата, но в произведените храни концентрацията му е твърде висока. Често се прикрива зад различни псевдоними - хидролизиран протеин, натриев казеинат и други. Високите дози мононатриев глутамат в детския организъм се отразяват на поведението, настроението, паметта и концентрацията;

В съвременния свят все по-често се наблюдава тенденция за поведенчески отклонения при децата. Причините за това могат да са от различно естество.

Учените са отчели невиждан до момента скок на поведенческите проблеми при децата. Един от основните е дефицитът на внимание или т.нар. хиперактивно разстройство.

Според Американския Център за контрол на заболяванията един от основните фактори, които отключват проблема, е храната, която децата приемат. Според тях най-масово използваните в ежедневието преработени и неестествени съставки са виновни за това.

Досега се считаше, че само захарта в сладките изделия може да накара малчуганите да излязат извън контрол. Оказва се обаче, че има много храни, които влияят на поведението на детето, и то доста негативно. Кои са те, вижте в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати