ezine.bg»Статии»Здраве»Здравна Енциклопедия
Здравна Енциклопедия

Здравна Енциклопедия - Заболявания

Здравна енциклопедия за различни видове заболявания и здравословни проблеми. Здравна енциклопедия от А до Я. Статиите в здравната енциклопедия имат само информативен характер и не заместват консултацията със специалист!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ечемик на окотоЕчемик на окото
12 Дек.
1
Rosi Stoyanova
Ечемикът на окото представлява остро гнойно възпаление. Ечемикът на окото е породен от бактериална инфекция. Ечемикът на окото изисква навременно лечение.
ЕндокардитЕндокардит
12 Дек.
3
Rosi Stoyanova
Ендокардитът е остро или подостро възпаление на ендокарда на клапите или париеталния ендокард. Ендокардитът е причинен от различни патогенни микроорганизми. Симптоми и лечение при ендокардит.
СалмонелаСалмонела
08 Дек.
Admin
Салмонелата е често срещано през летните месеци инфекциозно заболяване, което се причинява от бактерии, наречени салмонели, живеещи в храните и водните басейни.
Сърдечни заболяванияСърдечни заболявания
03 Дек.
1
Rosi Stoyanova
Всяко едно заболяване, което уврежда сърцето принадлежи към групата на сърдечните заболявания. Видове сърдечни заболявания. Симптоми при сърдечни заболявания.
АтеросклерозаАтеросклероза
02 Дек.
Admin
Атеросклерозата е заболяване на артериите, което може да доведе до инфаркт или инсулт. Лечение на атеросклероза. Симптоми при атеросклероза и причини.
ГаденеГадене
02 Дек.
2
Rosi Stoyanova
Гаденето представлява дискомфорт в горната част за стомаха и желание за повръщане. Усещането за гадене може да бъде краткотрайно или дълготрайно.
ЕнцефалитЕнцефалит
02 Дек.
Admin
Енцефалит е възпаление на мозъка, което може да доведе до трайни последици. Причинителите на енцефалит се разделят в две групи.
Студени крайнициСтудени крайници
23 Ноем.
Rosi Stoyanova
Студените крайници са неприятен проблем, който засяга редица хора. Студените крайници могат да са симптом за заболяване. Симптоми и лечение при студени крайници.
Изтръпване на крайницитеИзтръпване на крайницитеИзтръпване на крайниците може да е предизвикано от нещо съвсем безобидно като небалансирана стойка например. Изтръпването на крайниците е характерно и при много други състояния, включително диабет
Подуване на крайницитеПодуване на крайниците
22 Окт.
Rosi Stoyanova
Подуването на крайниците и появата на отоци по тялото са състояния, които се дължат на задържане на течности в тъканите поради наличие на голямо количество натриев хлорид. Подуването на крайниците по време на бременност