ezine.bg»Статии»Здраве»Здравна Енциклопедия
Здравна Енциклопедия

Здравна Енциклопедия - Заболявания

Здравна енциклопедия за различни видове заболявания и здравословни проблеми. Здравна енциклопедия от А до Я. Статиите в здравната енциклопедия имат само информативен характер и не заместват консултацията със специалист!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
АлергииАлергии
18 Окт.
Алергиите са патологична реакция на организма към определени вещества от заобикалящата среда – лекарства, храни, животни, полени и много други. Хранителните алергии могат да засегнат почти всеки човек в определен момент от живота.
МалокръвиеМалокръвие
17 Окт.
Малокръвието /анемия/ представлява болест, при която е силно намалено съдържанието на хемогобина и червените кръвни телца, намиращи се в един кубичен милиметър кръв. Симптоми при малокръвие. Лечение на малокръвие.
ГастритГастрит
02 Окт.
Гастрит е сред най-често срещаните заболявания на стомашната лигавица. Симптоми при гастрит и здравословно хранене при гастрит. Възможно лечение на гастрит.
ЦьолиакияЦьолиакия
01 Окт.
Цьолиакията е хронично възпалително автоимунно заболяване, при което човешкият организма показва непоносимост към храни с глутен. Цьолиакията изисква безглутенова диета. Симптомите при цьолиакия са изключително разнообразни.
Болки в мускулитеБолки в мускулите
22 Септ.
Болките в мускулите са чувство за дискомфорт, породен от болки в областта на един или друг мускул. Болките в мускулите могат да се дължат на редица причини и заболявания. Симптоми и лечение при болки в мускулите.
Нарцистично личностно разстройствоНарцистично личностно разстройство
11 Септ.
Причини за възникване на нарцистично личностно разстройство. Симптоми и признаци на нарцистично личностно разстройство. Диагностика на нарцистично личностно разстройство. Лечение на нарцистично личностно разстройство.
Психично напрежениеПсихично напрежение
10 Септ.
Психичното напрежение е неблагоприятно състояние, при което организмът е подложен на екстремни условия от различно естество. Нервно напрежение възниква при различни обстоятелства. Хранене при психично напрежение
ХемороидиХемороиди
10 Септ.
Хемороидите са често срещано заболяване в развитите страни. Симптоми, стадии на развитие, лечение и профилактика на хемороиди. Народна медицина при хемороиди
СърцебиенеСърцебиене
20 Август
Различно е разбирането за сърцебиене. На почти всеки човек му се е случвало да усети пулса си по различен начин. Какво обаче представлява сърцебиенето, нужно ли е да се тревожим и как да се държим.
Язва на дванадесетопръстникаЯзва на дванадесетопръстника
10 Юли
Язвата на дванадесетопръстника е хронично рецидивращо заболяване. Язвата на дванадесетопръстника причинява дефект в дуодендалната лигавица. Симптоми и лечение на язвата дванадесетопръстника.