Ezine.bg»Статии»Здраве»Здравна Енциклопедия
Здравна Енциклопедия

Здравна Енциклопедия - Заболявания

Здравна енциклопедия за различни видове заболявания и здравословни проблеми. Здравна енциклопедия от А до Я. Статиите в здравната енциклопедия имат само информативен характер и не заместват консултацията със специалист!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Болки в коремаБолки в корема
21 Май
Болките в корема са термин, описващ болка, която идва от органите в коремната кухина. Болките в корема са сред най-често срещаните оплаквания. Симптоми при болки в корема. Лечение на болки в корема
ОтоциОтоци
21 Май
Отоците или задръжката на течности е състояние, което предизвиква сериозен дискомфорт в човешкото тяло. Различни са причините, които причиняват отоци. Има храни и напитки за премахването на отоците и диуретични чайове
БезсъзнаниеБезсъзнание
20 Май
Безсъзнанието е едно от най-сериозните нарушения на нормалното здравословно състояние. Безсъзнанието често е сигнал за сериозни заболявания като мозъчен кръвоизлив или мозъчен удар. 4 типа на безсъзнание
Мозъчен кръвоизливМозъчен кръвоизлив
20 Май
Мозъчният кръвоизлив е вид инсулт. Мозъчният кръвоизлив е предизвикан от спукване на артерия в мозъка. Мозъчният кръвоизлив е животозастрашаващо състояние. Симптоми при мозъчен кръвоизлив.
Хепатит CХепатит C
27 Януари
Хепатит С представлява остро инфекциозно заболяване. Хепатит С е причинен от Human Hepatitis C virus. Хепатит С засяга най-тежко черния дроб, но се характеризира с редица извънчернодробни прояви.
Параскаведекатриафобия - страх от петък 13Параскаведекатриафобия - страх от петък 13
13 Януари
2
Параскаведекатриафобията представлява страх от петък 13-ти. Параскаведекатриафобията причинява от умерена тревога до тотална паника. Параскаведекатриафобията засяга около 17 млн. американци.
БронхопневмонияБронхопневмония
12 Ноем.
Бронхопневмонията е възпаление на белите дробове. Бронхопневмонията може да има животозастрашаващи усложнения. Симптомите при бронхопневмония се засилват постепенно.
АлергииАлергии
18 Окт.
Алергиите са патологична реакция на организма към определени вещества от заобикалящата среда – лекарства, храни, животни, полени и много други. Хранителните алергии могат да засегнат почти всеки човек в определен момент от живота.
МалокръвиеМалокръвие
17 Окт.
Малокръвието /анемия/ представлява болест, при която е силно намалено съдържанието на хемогобина и червените кръвни телца, намиращи се в един кубичен милиметър кръв. Симптоми при малокръвие. Лечение на малокръвие.
ГастритГастрит
02 Окт.
Гастрит е сред най-често срещаните заболявания на стомашната лигавица. Симптоми при гастрит и здравословно хранене при гастрит. Възможно лечение на гастрит.