ezine.bg»Статии»Здраве»Здравна Енциклопедия
Здравна Енциклопедия

Здравна Енциклопедия - Заболявания

Здравна енциклопедия за различни видове заболявания и здравословни проблеми. Здравна енциклопедия от А до Я. Статиите в здравната енциклопедия имат само информативен характер и не заместват консултацията със специалист!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Нарцистично личностно разстройствоНарцистично личностно разстройствоПричини за възникване на нарцистично личностно разстройство. Симптоми и признаци на нарцистично личностно разстройство. Диагностика на нарцистично личностно разстройство. Лечение на нарцистично личностно разстройство.
Психично напрежениеПсихично напрежение
10 Септ.
Rosi Stoyanova
Психичното напрежение е неблагоприятно състояние, при което организмът е подложен на екстремни условия от различно естество. Нервно напрежение възниква при различни обстоятелства. Хранене при психично напрежение
ХемороидиХемороиди
10 Септ.
Admin
Хемороидите са често срещано заболяване в развитите страни. Симптоми, стадии на развитие, лечение и профилактика на хемороиди. Народна медицина при хемороиди
СърцебиенеСърцебиене
20 Август
Admin
Различно е разбирането за сърцебиене. На почти всеки човек му се е случвало да усети пулса си по различен начин. Какво обаче представлява сърцебиенето, нужно ли е да се тревожим и как да се държим.
Язва на дванадесетопръстникаЯзва на дванадесетопръстникаЯзвата на дванадесетопръстника е хронично рецидивращо заболяване. Язвата на дванадесетопръстника причинява дефект в дуодендалната лигавица. Симптоми и лечение на язвата дванадесетопръстника.
НефритНефритНефритът представлява възпаление на бъбреците, което причинява нарушена бъбречна функция. Нефритът може да порази единия или и двата бъбрека. Нефритът най-често е причинен от автоимунни заболявания.
Параскаведекатриафобия - страх от петък 13Параскаведекатриафобия - страх от петък 13
13 Май
2
Rosi Stoyanova
Параскаведекатриафобията представлява страх от петък 13-ти. Параскаведекатриафобията причинява от умерена тревога до тотална паника. Параскаведекатриафобията засяга около 17 млн. американци.
Хранителна непоносимостХранителна непоносимост
27 Март
Rosi Stoyanova
Хранителната непоносимост е реакция на храносмилателната храна към определена храна. Хранителната непоносимост не е алергия. Симптоми и лечение на хранителна непоносимост.
КсерозаКсерозаКакво е ксероза и симптоми за ксероза. Ксерозата или още ксеродермия е дерматологичен проблем. Не са необходими безброй козметични продукти, а само правилно подбраните. Ефективното лечение на ксероза
Непоносимост към глюкозаНепоносимост към глюкоза
02 Януари
Rosi Stoyanova
Непоносимостта към глюкоза е предиабетно състояние, което се асоциира с инсулинова резистентност. Възможно е непоносимостта към глюкоза да предшества диабет тип 2 много години преди възникването му.