Здравна Енциклопедия

Здравна Енциклопедия - Заболявания

Здравна енциклопедия за различни видове заболявания и здравословни проблеми. Здравна енциклопедия от А до Я. Статиите в здравната енциклопедия имат само информативен характер и не заместват консултацията със специалист!
Нередовна менструацияНередовна менструация
07 Април
1
Rosi Stoyanova
Често нередовната менструация е съпроводена с изменения в продължителността на менструацията. Има различни причини за нередовната менструация. Лечение на нередовна менструация.
Хипертония - Високо Кръвно НаляганеХипертония - Високо Кръвно Налягане
20 Февр.
1
Admin
Високото кръвно е едно от най-разпространените заболявания на нашия век. Причини, симптоми и лечение на високо кръвно - хипертония. Хранене при хипертония.
Артериални заболяванияАртериални заболяванияАртериалните заболявания представляват болезнени състояния, които обхващат артериите. За да се предпазите от артериални заболявания, трябва да избягвате да прекарвате много време. . .
Рак на белия дробРак на белия дроб
02 Април
Rosi Stoyanova
Ракът на белия дроб представлява злокачествено образование, което е причинено от изграждане или деградиране на бронхиалните клетки, изразяващо се в бързо разрастваща се формация
Стомашен КръвоизливСтомашен Кръвоизлив
24 Август
Rosi Stoyanova
Стомашният кръвоизлив представлява сериозно усложнение на редица заболявания на стомаха и дванадесетопръстника. томашният кръвоизлив може да бъде малък като количество и без сериозни последици за общото здравословно състояние. Причини за Стомашен Кръвоизл
ОтоциОтоциОтоците или задръжката на течности е състояние, което предизвиква сериозен дискомфорт в човешкото тяло. Различни са причините, които причиняват отоци.
Болки в коремаБолки в коремаБолките в корема са термин, описващ болка, която идва от органите в коремната кухина. Болките в корема са сред най-често срещаните оплаквания. Силата на болките в корема не винаги съотвестват на сериозността на състоянието, което ги провокира.
ОнихолизаОнихолиза
30 Март
Rosi Stoyanova
Онихолизата представлява болестно състояние на ноктите, което се характеризира с безболезнено и спонтанно падане на нокътната плочка от нокътното ложе. Ноктите, които са засегнати от това състояние с твърди и гладки, като не се наблюдава възпаление.
Измерване на костна плътност (Дензитометрия)Измерване на костна плътност (Дензитометрия)
22 Март
Rosi Stoyanova
Измерването на костна плътност е неиванзивно изследване, при което се прави оценка на риска от развитие на остеопороза. Изследването на костна плътност е познато още като дензитометрия.
ОрхитОрхит
14 Март
Rosi Stoyanova
Орхитът представлява възпаление на тестисите, като може да засегне както само единия, така и двата тестиса. Заболяването е свързано с вируса, който причинява заушка