Ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Разсприятеляването във Фейсбук се отразява зле на реалния живот

Разсприятеляването във Фейсбук се отразява зле на реалния живот

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k77
3 от 3 Снимки

3. Пускайте публикации само за избрани


Преди да публикувате нещо, изберете опцията Custom, която позволява да скриете поста си от някои хора.

Оказва се, че да изтриеш някого от листа си с приятели във Фейсбук, съвсем не е толкова безобидно. Ново изследване показва, че разсприятеляването в социалната мрежа се отразява и на реалния живот.

Проучване, цитирано от Business Daily, показва, че 40% от потребителите във Фейсбук отбягват човека, който е изтрил приятелството им онлайн.

50%, от друга страна, заявяват, че не биха отхвърлили поканата за приятелство на човек, когото познават, защото се притесняват, че това ще се отрази на комуникацията помежду им в действителността.

Жените са по-склонни да отбягват хората, с които са прекъснали приятелството си в социалната мрежа, от мъжете, показват още анализите.

Фейсбук отдавна не е само мрежа за забавление и сайтове като този показват какво огромно влияние има онлайн присъствието ни в реалния живот, казва Кристофър Сибона, автор на изследването и докторат от Университета на Колорадо.

Други проучвания също казват, че ако игнорирате някого в социалните мрежи, това ще се отрази на самочувствието му и ще намали самоуважението му при контакт с непознати хора.

Експертите предлагат няколко алтернативи, чрез които да не се сблъсквате с досадните постове на приятели, но в същото време и да не ги изтривате. Вижте ги в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати