Ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Подарете усмивка на близките си в Международния ден на семейството!

Подарете усмивка на близките си в Международния ден на семейството!

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k77
Международен ден на семейството

На 15 май цял свят отбелязва Международния ден на семейството, който се чества от 1994 година насам. Инициативите по този повод имат за цел да донесат повече баланс и хармония в семейните взаимоотношения.

Денят е учреден от Генералната Асамблея на ООН и всяка година на 15 май се организират различни кампании, които повишават информираността по социални и демографски въпроси, отнасящи се до семейството.

През 90-те Организацията на обединените нации организира среща на високо равнище, чрез която да стартира повече програми, насочени към семействата.

Днешният ден на семейството е още една възможност да си припомним колко ценно е да има близки хора около себе си. Членовете на вашето семейство са единствените хора, които ще ви подкрепят безрезервно и безвъзмездно.

Затова не пропускайте да се чуете с тях не само когато сте изпаднали в затруднение и търсите помощ. Колкото и да сте заети, присъствайте на семейните празненства и бъдете до любимите си хора.

Ден на семейството

Казва се, че работата никога няма да ни избяга и затова не пренебрегвайте близките си заради кариерата. Те са единствените, които ще ви простят всяка грешка и ще бъдат до вас.

В този ден не само празнуваме, а обръщаме внимание на множеството проблеми на семейството. Обърнете и вие повече внимание на вашите деца, родители или баба и дядо, които често забравяме, загрижени за рутината на деня.

Само истински сплотените семейства са щастливи, а ако има повече щастливи семейства, обществото ни ще е по-добро.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest