Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Откажи се от късното похапване и отслабни бързо с 6 лесни стъпки

Откажи се от късното похапване и отслабни бързо с 6 лесни стъпки

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190212
4 от 6 Снимки

4. Не засядайте пред телевизора за дълго


Гледането на кулинарно шоу по телевизия или друго вечерно предаване обикновено обостря апетита. За да не се случва това, не стойте прекалено дълго пред екрана, а ангажирайте вниманието си със задачки и се движете.

Закуската е най-ценното и полезно хранене за деня, но пък вечерята може да се окаже вредна, ако се случва в късните часове и е в големи количества. Неслучайно съществува и известната поговорка: Закуската изяж сам, обядът подели с другар, а вечерята дай на неприятел.

Късното похапване открай време се свързва със затлъстяване, проблеми със съня, повишено кръвно налягане и куп други здравословни проблеми.

Смята се, че след 18.00 часа не е добре да се яде, тъй като с напредването на деня организмът вече се наглася за почивка и е трудно за него да преработва мазни, солени и тежки храни.

От друга страна, отказът от похапване след 18.00 часа осигурява на цялото тяло възможност за пълно отпускане, релаксация и започване на новия ден с пълни сили. Като бонус към всичко това са и свалените килца.

И въпреки че пропускането на хранене вечер звучи лесно на думи, в действителност се оказва почти невъзможна мисия за много хора. Като по правило точно след 18.00 часа у нас се поражда вълчи апетит и редовно прекаляваме с обилното похапване. Всичко това пък резултира в подуване, напълняване и нарушения на съня.

Все пак има начин да предотвратите този вреден навик. Вижте в галерията ни кои са хитринките, които ще ви помогнат да се откажете от преяждането по никое време и ще ви гарантират по-слабо и здраво тяло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати