Ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Как да се възстановим от емоционалната болка

Как да се възстановим от емоционалната болка

4 от 5 Снимки

Уверете се, че вината остава полезна емоция


Вината може да бъде от полза, тъй като може да ви попречи да направите нещо, което да навреди на друг човек. Но ако позволите на вината да ви обладее и да мислите прекалено много за нея, тя може да увреди способността ви да се фокусирате и да се наслаждавате на живота.

Ако все още се чувствате виновни, след като се извините за неправда, спрете. Бъдете сигурни, че сте изразили съпричастност, че разбирате как са повлияли действията ви. Това вероятно ще доведе до прошка и облекчение на вашите чувства.

Емоционалната болка често оказва по-голямо негативно значение върху качеството на живота, отколкото физическата. Стресът и отрицателните емоции дори могат да доведат до физическа болка и болест.

Всъщност, емоционалният стрес е свързан със здравословни проблеми, включително хронично възпаление, понижена имунна функция, повишено кръвно налягане, променена мозъчна химия, увеличен туморен растеж.

Емоционалната болка може да бъде толкова тежка, че да пречи на способността ви да се наслаждавате на живота и в крайни случаи дори може да ви накара да се запитате дали вашият живот си струва да живеете.

Вижте в горната галерия как да се справите с емоционалната болка

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати