Ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Как да се възстановим от емоционалната болка

Как да се възстановим от емоционалната болка

5 от 5 Снимки

Повдигнете самочувствието си


Докато позитивните твърдения са отлични инструменти за емоционално здраве, ако попаднат извън границите на вашите вярвания, могат да бъдат неефективни. Това може да е случаят с хора с ниско самочувствие, за които самоутвърждаването може да бъде по-полезно.

Захванете се с нещо, в което сте добри. Това е лесен начин за повдигане на самочувствието, намаляване на стреса и справянето с емоционалната болка.

Емоционалната болка често оказва по-голямо негативно значение върху качеството на живота, отколкото физическата. Стресът и отрицателните емоции дори могат да доведат до физическа болка и болест.

Всъщност, емоционалният стрес е свързан със здравословни проблеми, включително хронично възпаление, понижена имунна функция, повишено кръвно налягане, променена мозъчна химия, увеличен туморен растеж.

Емоционалната болка може да бъде толкова тежка, че да пречи на способността ви да се наслаждавате на живота и в крайни случаи дори може да ви накара да се запитате дали вашият живот си струва да живеете.

Вижте в горната галерия как да се справите с емоционалната болка

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати