Когото една жена забременее, трябва да увеличи приема на витамини, за да е сигурна, че бременността ѝ ще протече без никакви проблеми. А един от хранителните продукти е най-добрият микс от полезни вещества за жените, които очакват дете.
Според ново проучване най-пълноценната храна за бременните са яйцата. Редовното им хапване намалява риска от преждевременно раждане, проблеми с бебето и следродилна депресия на майката.
Изводът е направен след 18 изследвания на тема бременност. Според експертите съдържанието на йод, желязо, витамин В12, витамин D и фолати в яйцата осигуряват на бременните жени важни хранителни вещества за безпроблемнна бременност.
Яйцата съдържат лесноусвоими хранителни вещества и са сред малкото естествени източници на витамин D, обяснява диетоложката Кордилия Удуърдс пред Дейли мейл.
Ниските количества на вредните мастни киселини също благоприятстват както за здравето на бебето, така и за това на майката.
Недостигът на желязо в организма на бременните жени може да причини хронична умора и да предразположи майката към следродилна депресия.
Ако очаквате дете, диетолозите препоръчват да хапвате по едно яйце на ден, за да заредите отганизма си с полезни хранителни вещества.