Правенето на палачинки може да изглежда лесно, но не е. Голяма част от хората изпробват най-различни методи на приготвяне и пържене, преди да открият как се правят перфектните палачинки. За да не преминавате и вие през този ад от неуспешни опити, ще ви разкрием тайната на перфектните палачинки.
1. За да направите палачинките меки и пухкави, трябва да пресеете брашното предварително;
2. Използвайте продукти със стайна температура. В противен случай рискувате при смесването на млякото и яйцата да се пресекат;
3. Едва след като сте смесили течните съставки (мляко, яйца, захар, сол), започнете да добавяте брашното, докато бъркате непрекъснато, за да не остават бучки;
4. Сместа е готова, когато гъстотата ѝ стане подобна на гъстотата на боза;
5. Оставете сместа в хладилника 10-15 минути;
6. За пърженето използвайте незалепващ тиган с дебело дъно. Препоръчваме ви да си купите специален тиган за палачинки, тъй като той има необходимите размери и характеристики. Ако все пак не искате да го правите, използвайте тиган с по-малки размери.
7. Пържете палачинките на силно загрят тиган.
8. Ако искате палачинките ви да станат тънки, намажете тигана с краве масло. Много е важно да използвате съвсем малко количество, колкото да се разнесе из тигана. В противен случай палачинките ще станат мазни. За да не сложите повече от необходимото количество масло, го нанесете с готварска четка.
9. За да получите палачинки с равномерна дебелина, нанесете сместа в центъра на тигана, след което я разнесете и настрани, използвайки въртеливи движения.
10. Обръщайте палачинката, когато придобие златист цвят.
Воала - вече имате перфектните палачинки. Да ви е сладко!