Как да се справим с увисналите бузи

Как да се справим с увисналите бузи

Не можем да се борим с гравитацията, но все пак можем да смекчим някои от нейните странични ефекти, като увисналите бузи и то без да се налага да лягаме под скалпела. Ето какви грижи можете да предприемете за стягане на бузите ви.

Упражнения за лице

Има упражнения, които можете да направите, за да повдигнете увисналите бузи и те работят много добре.

Упражнение 1 - Застанете пред огледалото и се усмихнете възможно най-широко. Движите само устата си, не включвайте мускулите на челото. Задръжте усмивката за около 10 минути, направете 5 повторения с кратки паузи между тях.

Упражнение 2 - Напълнете бузите си с въздух. Изпънете кожата, до колкото можете. След това преместете въздуха от едната към другата буза, направете това три пъти. 5 повторения с кратки паузи.

Упражнение 3 - Отворете уста и я оформете като буквата О, след това се усмихнете. Задръжте за 5 секунди, след това кратка пауза, повторете 6 пъти.

Масаж на лицето

Как да се справим с увисналите бузи

Масажирането на бузите ви ще засили притока на кръв към тях и ще насърчи извеждането на токсини от кожата ви. Това е важно за добрия мускулен тонус и за повдигане на увисналата кожа.

Най-добрият начин да масажирате бузите си е използването на вибриращ масажор. За да масажирате ръчно, намажете лицето си с няколко капки масло от жожоба.

След това разперете пръстите си и ги поставете под скулите. Правете кръгови движения, масажирайте по посока на часовниковата стрелка и обратно на нея.

Поставете три пръста върху областта на бузите (между носа и скулите), масажирайте по посока и обратно на часовниковата стрелка. Продължете масажа на лицето за около 5 минути.

Яжте храни с протеини

Как да се справим с увисналите бузи

Животинските продукти са пълноценни източници на протеини и съдържат всички основни аминокиселини. Най-висококачествения протеин, който можете да получите от естествени хранителни източници, идва от яйцата.

Хранейки се с висококачествен протеин, вие ще дадете на тялото си градивни елементи, от които то се нуждае, за да произвежда колкото е възможно повече колаген.

Използвайте кремове с ретинол

Ретинолът увеличава производството на колаген в кожата ви и помага за стягането на увисналите бузи.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати