Грешки, които правите, когато бръснете краката си

Бръснене на краката

Гладка кожа! Коя жена не мечтае за това? И коя не опитва да го постигне с различни методи на ексфолиране, хидратация и обезкосмяване? Безспорно един от най-разпространените остава бръсненето. Има обаче правилен и грешен начин за него. И истината е, че вероятно години наред сте практикували втория. Ако и вие страдате от порязвания, пропуснати места, раздразнена кожа, просто не се обезкосмявате правилно. Ето кои са грешките при бръснене на краката, които повечето момичета правят.

Една от грешката, която много жени правят, е да се бръснат сутрин. Истината е, че обезкосмяването преди лягане оставя краката по-гладки, защото нощем краката се подуват леко. По този начин косъмчетата се прибират обратно във фоликулите, а сутрин се събуждате с копринена кожа. Като плюс, това ще ви спести и време, защото никой не обича да става рано. Погрижете се да намажете кожата си с лосион за тяло с богата формула.

Друга грешка – бръсненето на краката е първото, което правите, когато влезете под душа. Експертите съветват да прекарате малко време под топлата вода, преди да се заемете с тази задача.

Причината – това ще омекоти кожата и косъмчетата и ще отвори фоликулите. Не бива да прекалявате и с това, защото може кожата ви да се набръчка като естествена реакция от водата – тогава трудно ще постигнете какъвто и да е резултат.

Използвате ножчета за еднократна употреба? Грешка. Да използвате такъв тип самобръсначка е добре, когато сте на почивка за няколко дни. Да ги използвате постоянно обаче – твърдо не! Инвестирайте в самобръсначка с 4 ножчета. Нека тя да бъде дамска. Тези самобръсначки са направени така, че да пазят кожата и да осигуряват перфектен резултат.

Много жени не използват пяна за бръснене, а вместо това избират сапун. Или пък се обезкосмяват просто под течащата вода. И това е грешка. Гелът ще омекоти кожата и косъмчетата, като освен това ще предпази от порязване или травмиране. В краен случай можете да изберете и балсам за коса, защото той също създава защитен филм върху кожата.

За по-лесно бръснене изпозлвайте балсам за коса

Трябва да подменяте самобръсначките често. Първо, че с времето те вече не са така остри, второ – заради влагата и евентуалното порязване те събират много бактерии. Те могат да предизвикат инфекция.

Важно е да ексфолирате кожата си. Това ще премахне мъртвия слой и ще направи краката ви по-гладки. Освен това ще предотврати и досадните враснали косъмчета.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати