ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Правилата за грим, които са оказаха тотален мит

Правилата за грим, които са оказаха тотален мит

гримиране

Огледалце, огледалце на стената, аз ли съм най-добре гримираната на земята. Всяка от нас е изпадала в ситуация, в която е прекарвала часове пред огледалото, опитвайки се да постави на лицето си перфектния грим, който подчертава красивите ѝ страни и прикрива недостатъците ѝ.

Често обаче, при поставянето на грим се съобразяваме с правила, които отдавна не са актуални, модерни или дори полезни. Тук ще разгледаме онези правила, на които много дами все още робуват, но са тотален мит.

Мит № 1: Червеното червило не е за всяка дама.

Много от по-мургавите дами се притесняват да сложат на устните си червено червило и прибягват само до по-неутралните бежови нюанси. Това обаче е голяма грешка, защото всяка жена може да носи червено червило - просто трябва да намери своя нюанс.

Мит № 2: Очната спиралата трябва да се изхвърли, когато изсъхне.

Очите са огледалото на душата, но също така са и един много капризен е нежен орган, с който трябва да се съобразяваме и пазим. Не е вярно, че старата спирала трябва да се изхвърли, когато изсъхне. Всъщност тя трябва да полети по посока кошчето за боклук 3 месеца след първата си употреба.

Мит № 3: Ако пъхате четката за нанасяне на спирала в шишенцето няколко пъти подред, можете да се отървете от бучки

Това е един от митовете за гримирането, които с удоволствие ще развенчаем. Постоянтото пъхане на четката в шишенчето не само, че няма да ви отърве от бучките, но и ще съкрати живота на спиралата, защото с всяко пъхане ще дадете възможност на допълнително въздух да навлезе в опаковката.

Мит № 4: Измиването на грима преди лягане не е задължително

измиване на лицето от грима

Винаги, винаги, винаги измивайте лицето си преди лягане. Нощем, докато спим, кожата ни се обновява, а старият пласт грим само ще затрудни този процес, може да доведе до запушване на порите или дори до кожна инфекция.

Мит № 5: Козметиката няма срок на годност и може да се използва, докато не свърши

Почти всички козметични продукти имат не само срок на годност, отбелязан на опаковката, но и препоръчителен начин на съхранение след употреба, с който е добре да се съобразявате винаги.

Мит № 6: Четките за грим не е необходимо да се мият, само ако вие ги използвате

Препоръчително е четките за грим да са само за лична употреба и дори да ги използвате единствено и само вие, добре е да ги миете често и редовно. Четките за нанасяне на грим са отличен развъдник на бактерии, затова е препоръчително не само да ги хигиенизирате, но и подменяте редовно.

Мит № 7: Козметиката не се разваля

Казахме го вече, но няма да ни омръзне да го повтаряме - не само, че козметиката има срок на годност, но може и да се развали, ако се съхранява при непоходящи за това условия.

Мит № 8: Водоустойчивата спирала може да се използва ежедневно

Да, не се притесняваш, че спиралата ти може да се разтече в най-неподходящия момент, но ако наистина нямате необходимост, не използвайте водоустойчивата спирала вместо обикновената. Нейното премахване е доста по-травматиращо за миглите ви и може да ги увреди.

Мит № 9: Овлажняващият крем може лесно да се замени с база

Крактият отговор на това е - не, не може. Двата продукта не са взаимнозаменяеми, защото единият има една задача, а другият съвсем различна.

Мит № 10: Коректорът (консилерът) трябва да се прилага преди да си сложите фон дьо тен

нанасяне на фон дьо тен

И вие ли сте го правили погрешно досега? Противно на всеобщото схващане първо трябва да се сложи основата, едва след това може да се нанесат корекции с консилер. Така гримът няма да бъде излишно утежнен.

Мит № 11: Фон дьо тенът разваля кожата

Съвременните продукти за тониране на кожата са богати на много полезни съставки, те имат слънцезащитна функция и осигуряват бариера за неблагоприятните условия на околната среда. Разбира се, важно е да изберете продукт, подходящ за вашия тип кожа.

Мит № 12: Нюансът на веждите трябва да е с 2 нюанса по-тъмен от цвета на косата

Нюансът на веждите можа да е до два нюанса по-тъмен от този на косата, но само ако сте блондинка и сте склонни да експериментирате. Брюнетките не бива да се вслушват в този съвет, защото по-тъмните вежди единствено и само правят лицето на жената да изглежда много грубо.

Мит № 13: За да уголемите устните, трябва да ги контурирате извън линията им

Каквото и да ви говорят, никога, ама никога не си позволявайте да очертавате устните си извън техния контур, освен ако не се приготвяте да отпразнувате Хелоуин. Има други техники, с които устните ви могат да изглеждат по-плътни и привлекателни.

Мит № 14: Тъмната очна линия увеличава очите

Крайно време е да развенчаем мита, че тъмната очна линия увеличава очите. Всъщност поставянето ѝ има точно обратния ефект и прави очите да изглеждат по-дълбоко поставени и ги смалява оптически.

Мит № 15: Фон дьо тенът не трябва да се прилага върху зоната около очите

Няма никакъв проблем да поставяте фон дьо тен и в нежната област около очите, защото съвременните продукти за тониране не съдържат алкохол, който да изсушава или вреди на кожата.

Мит № 16: Сините сенки са демоде

Синьото е новото черно и не позволявайте на никого да ви убеди в противното. Спокойно може да си позволите да носите сини, тюркоазени или лазурни нюанси на клепачите и със сигурност ще бъдете в крак с модата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати