ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Четка за почистване на лице - да или не?

Четка за почистване на лице - да или не?

Надежда НедеваНадежда Недева
Джедай
693151
Четка за почистване на лице - да или не
Снимка: stux/pixabay.com
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
Препоръчано за теб:
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
20.00 лв.
Виж ››

Когато искате да се снабдите с някой нов козметичен уред, винаги се замисляте дали той не е поредната излишна вещ, за която, не само че ще дадете парите си, но може да се окаже и не достатъчно ефективна.

В случая ще се спрем на електрическите почистващи четки за лице, които толкова ни рекламират козметиците и дерматолозите.

Дали е разумно да си закупим подобен продукт, или той крие някакви рискове за външния ни вид. Ще разгледаме подробно предимствата и недостатъците на електрическите четки за почистване на лицето.

Предимства на електрическите четки за почистване на лице

С използването на електрическа четка за почистване на лицето вие ще постигнете премахване на мъртвата кожа, почистване на порите и изравняване на тена.

Когато използвате електрическа четка няма да има необходимост да нанасяте специални козметични продукти върху лицето си като лосиони, скраб за лице и ексфолианти.

Четката за почистване на лицето предотвратява "лъщенето" на кожата и в повечето случаи (прочетете и недостатъците ѝ) се препоръчва като добро средство срещу поява на акне.

С редовната употреба на почистващата четка за лице можете дори да изгладите бръчките, които обикновено се образуват в зоната около очите или устата.

Ползи от четката за почистване на лице

Недостатъци на четката за почистване на лице

Качествените електрически четки за лице не са особено евтин продукт, като цената им може да стигне над 200 лв.

Когато си закупувате електрическа четка за лице, не си мислете, че тя е еднократна инвестиция. Повечето специалисти са на мнение, че тя (или нейните приставки, в зависимост от конкретния модел) трябва да се сменя на всеки три месеца. Което донякъде си е недостатък на четката за лице.

За разлика от ексфолиантите или скрабовете за лице, които може да използва цялото ви семейство, електрическата четка за лице може да бъде използвана само и единствено от вас. Тя се напасва към индивидуалните специфики на кожата.

В случай че сте с много тънка или пък прекалено чувствителна кожа, дерматолозите съветват по-скоро да се въздържате от употребата на подобна четка, а да използвате за почистване на лицето само козметични продукти като почистващи лосиони или ексфолианти. Продукти, предназначени конкретно за чувствителна кожа и по възможност на натурална основа.

Разбира се, за да имате красива кожа, можете да заложите не само на ползите от четките за лице, но и на домашни маски за лице и нашите изпитани съвети за красота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати