ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Дебелеем от хапчета за кръвно и витамини

Дебелеем от хапчета за кръвно и витамини

Дебелеем от хапчета за кръвно и витамини
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Неконтролируемото затлъстяване на милиони хора по света намери своето обяснение след нов експеримент на японски фармацевт.

Химикът проф. Хиро Ясито публикува свое изследване, в което твърди категорично, че хапчетата са виновни за масовото надебеляване на населението.

Световните медии цитират резултатите от научния му труд: "Таблетките за най-разпространените болести са причина номер 1 за затлъстяването. Сред тях са всички видове хапчета за високо кръвно, безсъние, имуностимулаторите, витаминните комплекси и антидепресантите".

Изследването на проф. Ясито предизвика бурни реакции сред фармацевтичните компании, а бизнес анализатори прогнозират война на пазара на лекарства. Резултатите от проучването на химика обаче вече са обществено достояние и редица граждански организации от Япония, САЩ и Европа стартират кампании за изясняване на последиците от приема на посочените видове хапчета.

"Ясно е, че доста от таблетките, които съвременният човек приема, водят до затлъстяване. То от своя страна предизвиква куп болести, сред които и тези, за които болният вече приема лекарства – диабет, високо кръвно, безсъние и депресия", обяснява още в доклада си професорът.

Изводът е, че хапчетата, предназначени да лекуват дадено състояние, всъщност предизвикват появата му.

Неправителствените организации търсят отговор на въпроса, защо въобще се налага в такъв случай да приемаме лекарства, и съставиха списък на видовете медикаменти, предизвикващи затлъстяване.

Дебелеем от хапчета за кръвно и витамини

Проф. Ясито е описал следните групи препарати, които влияят сериозно на обменните процеси в организма. Под тяхното въздействие метаболизмът може напълно да се промени, обмяната на веществата може да се забави. В резултат теглото и обемът на тялото се увеличават.

Антидепресанти - затлъстяването на фона на депресия заплашва да се превърне в типично заболяване на XXI век. На лекарите е известно, че някои антидепресанти водят до странично действие, като повишен апетит.

Сънотворни - в някои средства против алергия и нарушения на съня се съдържа дифенхидрамин. Това вещество е способно да предизвиква мускулна вялост, човек става апатичен, неговата физическа активност се понижава. А апетитът, напротив, се повишава.

Стероиди - тези препарати се използват при лечение на ревматични болки, артрит. Под въздействието на стероидите мастните клетки се делят по-бързо и изискват за своята нараснала активност допълнителни калории. В резултат се повишава нуждата на организма от храна.

Препарати за кръвно - те могат да дават странично действие във вид на усещане за обща умора, понижаване на тонуса. При загуба на енергия тялото се стреми да компенсира този дефицит за сметка на храната и в резултат нарастват мастните запаси. Така се качва лошият холестерол, от чиито стойности правопропорционално зависи и нивото на кръвното налягане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ники
ники
21.08.2013 11:42
Съгласна съм с всичко написано,защото съм го забелязала по себе си,че е така.След употреба на хапчетата,се чувствам като подпухнала.Не пише за действието на хомеопатичните кристалчета как действат на организма.
3
0