ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Йонофореза - дерматологични ползи

Йонофореза - дерматологични ползи

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1513
Йонофреза
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Йонофорезата е козметична процедура, която се отразява много добре на състоянието на кожата. При йонофорезата в кожата се вкарват подхранващи вещества с помощта на ток, което оказва много добро въздействие върху кожата. Тя става сияеща и изглежда по-млада.

Токът, който е със слаба сила и ниско напрежение, се подава през електроди. Той действа укрепващо на кръвоносните съдове, подобрява кръвообращение и нормализира обмяната на веществата в клетките на кожата.

След тази процедура цветът и състоянието на кожата се подобряват значително. Йонофорезата оказва добро действие и без козметични средства, но ако се използват и те, действието е двойно.

Вкарването на козметични средства с помощта на йонофореза спомага те да навлязат в дълбоките слоеве на кожата. Токът повишава пропускливостта на тъканите, полезните вещества стават по-активни и това повишава тяхната ефективност. Така кожата получава много повече полезни вещества, отколкото ако просто нанесете козметично средство върху нея.

Подмладяване

По време на йонофореза се стимулират различни видове обменни процеси благодарение на йоните и клетъчните мембрани. Йонофорезата повишава хидратацията вътре в кожата и подобрява възможността й да задържа повече време влагата.

По време на йонофореза електрическият ток действа раздразващо върху кожните рецептори, това се предава на централната нервна система и в резултат се получава положителен ефект върху целия организъм.

С помощта на йонофореза се изхвърлят токсините от клетките, изглаждат се дълбоките бръчки и се унищожават фините бръчици около очите, устата и носа, както и на шията.

Йонофорезата прави кожата гладка, еластична и подобрява подхранването на сухата кожа. С йонофореза можете да се отървете от торбичките под очите, пигментните петна, разширени капиляри и дори от досадните черни точки.

При йонофорезата се подобрява подхранването на клетките с хранителни вещества, ускорява се синтезът на аминокиселини, белтъчини и липиди. Не се препоръчва йонофореза по време на бременност.

Виж повече
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest