Съвети за бързо разкрасяване сутрин

Събуждане сутрин

Сутрешното ставане е изпитание за всеки от нас, особено през първия ден след почивка или последния преди нея. Всъщност няма какво да се лъжем ранното ставане е проблем почти всеки ден.

Малцина са щастливците, които се събуждат лесно, отпочинали и с усмивка и свеж вид. Независимо как ставаме сутрин от леглото обаче, задължително е да се приведем в добър външен вид за деня.

1. Избирайте дрехите вечерта - първото нещо, което трябва да направите е подберете тоалета, с който ще бъдете на следващия ден. Отварянето на гардероба и взирането в него, обикновено биват последвани то „Нямам какво да обелка” и слагане на любимите дънки и блуза. За да не губите времето си сутрин, избирайте нещата от вечерта.

Сутрешен грим

2. Подпухнали очи - ако сутрин имате подпухнали очи или тъмни кръгове под очите си, трябва да се погрижите за това, но отново предишната вечер. Намерете време и отделете 10 15 минути да полежите, докато на очите си сте наложили пакетчета чай или резени краставици. По този начин сутрешният ви поглед ще изглежда много по-добре. Освен това е добре да имате сън около 8 часа – така е изглеждате отпочинали и ще се чувствате перфектно. Не си позволявайте да заспивате с грим – винаги го премахвайте преди да си легнете.

Мейкъп

3. Сутрешен душ за по-добро разсънване и грим - за грима е хубаво да отделите малко повече време, но не го правете веднага след ставането и измиването на очите. Започнете деня с душ, след това обърнете внимание на чашата с кафе и после започнете гримирането. Така ще сте се разсънили със сигурност. С избирането на тоалета от предния ден ще си спестите и дългото стоене пред несесера с гримовете. Не забравяйте, че сутрешния грим трябва да бъде по-лек. Той няма да ви отнеме повече от 5 минути.

4. Идва ред и на прическата – хубаво е да не миете косата си непосредствено преди работа. Измийте я предишната вечер – така ще имате време да я изсушите и оформите. Дори сутринта да не е това, което е била вечерта, то със сигурност е изглежда по-добре отколкото ако е току-що измита. Знаете колко „немирна” става косата, когато е току-що измита – едва ли ще ви стигне времето да я „укротите”.

5. Преценявайте си времето – не ставайте непосредствено преди работа – за да бъдете напълно работоспособни, добре изглеждащи и напълно събудени, хубаво е да станете поне час по-рано. Така ще можете да се подготвите и да изглеждате свежи и приветливи на работното място.

Виж повече

Рейтинг

5 7
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня
Ваня
01.08.2015 23:14
Разсънва, тонизира кожата и стяга порите обтриването на лицето с кубче лед (криотерапия),направено от билков чай - лайка, мащерка (за по-мазни кожи), липа и др. Към чая преди да се замрази, може да се добавят 3-4 капки етерично масло според типа кожа.
0
0