ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Сладките неща сбръчкват кожата

Сладките неща сбръчкват кожата

Вреди от сладкото

Остаряването се случва рано или късно, но ако полагаме грижи за себе си поне можем да отложим момента на появата на бръчките по кожата.

Младостта определено не е вечна, но с много голяма част от навиците си помагаме на процеса на стареене да настъпи по-бързо. За някои от тези навици вече сме добре информирани, но за други дори не предполагаме.

Бръчки

Ето трите най-големи вредителя на еластичната, млада и сияйна кожа:

1. Един от най-големите вредители на хубавата кожа е никотин. Няма как той да не се отрази първо на свежестта, после дори на цвета на кожата – тя пожълтява и придобива неприятен и болнав вид.

Тютюнопушенето е вредно за всяка част от нашето тяло. Неприятният навик изсушава много кожата. Ако опитате да спрете цигарите, сами ще забележите, че за няколко седмици видът ви е съвсем различен – по-свеж.

2. Стрес – ах, този стрес, който се е „вмъкна” във всичко, което ни заобикаля и едновременно с това пречи отново на всичко около нас и най-вече на самите нас. Няма смисъл да подчертаваме, че голяма част от болестите са причинени от стрес, сбръчканата кожа също не прави изключение.

Сладките неща сбръчкват кожата

Дерматолози смятат, че стресът ускорява значително стареенето и може значително да влоши някакъв на пръв поглед дребен кожен проблем. По-малко нерви и по-малко гримаси, ще ни дадат възможност да запазим красотата си поне още известно време.

3. Захарта и сладките вкусотийки – чували сте за фразата, че всичко хубаво в живота е или незаконно, или неморално или от него се пълнее. Дали тази фраза важи за всичко не можем да определим, но определено в нея има доза истина. Оказва се, че сладките неща, които много от нас обичат да похапват са вредни не само за линията на фигурата ни, а и за вида на кожата.

Рафинираните въглехидрати водят до по-малка еластичност на кожата. Специалисти в областта твърдят, че ако похапваме повече храни-въглехидрати, които са с по-нисък гликемичен индекс, вместо сладки неща, организмът ще ги усвоява доста по-бавно и това значително ще ограничи загубата на еластина и колаген.

Рейтинг

5 2
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати