Куркумата избелва зъбите перфектно

Куркума

Куркумата е подправка добре известна със своите лечебни свойства. Оказва се, че може да се използва и за избелване на зъбите. Дори твърдението да ви звучи абсурдно, заради наситения цвят, който дава подправката, истината е, че дори само след първата употреба се забелязва разлика.

Подправката може да се използва за измиване на зъбите по няколко начина, който и от тях да изберете обаче, препоръчително е да измивате зъбите си с нея вечер.

Яркожълтата куркума ще оцвети езикът ви в този цвят, затова не е препоръчително да я слагате на четката си за зъби сутрин. Ето и начините за използването й:

- Смесете куркума с щипка сол и няколко капки лимонов сок – целта е да се получи каша. След това сложете от нея на четката си за зъби и започнете да ги търкате. Може да добавите към тази смес и паста за зъби, но дори и само така, зъбите ви ще се измият чудесно.

- Добавете чаена лъжичка куркума към половин чаша вода и се жабурете със сместа. След като изплюете водата, куркумата ще е полепнала по зъбите ви, така че можете да търкате с четката за зъби няколко минути. Използвана така, куркумата ще достига до цялата устна кухина и ще действа като дезинфектант за вашата уста.

Бели Зъби

- Най-лесният и бърз начин за употребата на куркумата е да намокрите четката си за зъби и да я потопите в подправката. По този начин ще полепне достатъчно количество от куркумата върху нея – започнете да търкате зъбите си, както когато миете зъбите с паста за зъби.

- Ако имате време, можете да си подготвите следната рецепта – смесете 3 с.л. куркума с ½ ч.ч. вода. Сложете на котлона и варете на слаб огън. След като се получи гъста смес, отдръпнете от котлона. Тази смес можете да съхранявате в хладилника няколко дни.

Независимо кой от вариантите ще изберете, препоръчително е да използвате куркума за миенето на зъби три пъти седмично. Освен това най-практично би било, ако си купите отделна четка за използването на подправката, тъй като тя ще се оцвети в яркожълто още първия път.

След като използвате подправката, не е задължително да измивате зъбите си с паста. Достатъчно е да изплакнете устата си с вода, за да се отървете от остатъците от куркумата, които са полепнали в устата ви.

Рейтинг

5 5
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Радина
Радина
04.03.2014 09:26
Нашата хума върши същата работа...измива и избелва идално
0
0
MapTo
MapTo
17.02.2014 19:25
Това някаква шега ли е ? Някой пробвал ли го е ???
4
0
Балева
Балева
22.02.2014 10:00
гледах при Гала,миеха си зъбите с някаква докторка с куркума,но не съм пробвала,видх само че езиците им се оцветиха в жълто
3
0
Магдалена
Магдалена
21.02.2014 17:43
Да и наистина действа.
6
1
Краси
Краси
20.02.2014 21:00
Да,пробвах го! И е истина
4
1