Хитринки за бърз грим

Грим

Когато нямате време, достатъчно търпение или просто ви мързи да се гримирате прецизно, то е най-добре да се запознаете с хитринките за гримиране:

Мигли. За да извиете миглите изящно, вместо спирала, използвайте само извивачката за мигли. За по-дълготраен ефект, я затоплете за една-две секунди със сешоара си.

Тъмните кръгове под очите. За да прикриете тъмните кръгове бързо и лесно, то нанесете коректор, един тон по-светъл от кожата ви под очите. За да намалите подпухването пък, заложете на коректор, един тон по-тъмен от нея, и го нанесете точно под долния клепач.

За да не губите време, когато очната линия или червилото ви се размажат, не ги трийте, а ги прикрийте с помощта на коректор.

Издължен клепач. Котешката извивка извън клепача, постигната с очна линия, изглежда чудесно, но за постигането ѝ е нужна опитна ръка. Много по-лесно е да използвате лъжичка, като притиснете изпъкналата ѝ страна до очната ябълка. За постигане на перфектен резултат, е нужно само да следвате контура ѝ с четчицата.

Специалистите дават съвет и за това как очната линия да изглежда по-естествена. За целта тя трябва да се нанася между миглите, а не над тях.

Когато нямате време да се изкъпете, добро решение е сухият шампоан. За оптимални резултати, е най-добре да го нанесете преди лягане, а не сутрин. Така той ще има възможност да подейства оптимално и ще придаде обем.

Устни. Червилата са нещо прекрасно, но за ежедневни нужди е най-добре да заложите на цветен балсам. Той изглежда като грим и едновременно с това ексфолира устните и ги прави меки.

Гримиране

Пъпки. Вместо да замазвате пъпките с коректор, много по-добре е да нанесете течността с тънка четка само върху червените подутини и да ги разнесете съвсем леко наоколо. Освен че е по-бързо, това ще ги покрие много по-добре.

Вместо фон дьо тен и пудра, нанесете лек овлажняващ крем с лек оцветяващ ефект на лицето. Освен че е бързо решение, това е и много по-здравословен вариант.

Нокти. Освен едноцветните лакове, стилен и бърз може да е и френският маникюр. За да не се размаже бяла линия отгоре, залепете лепенка в основата на нокътя и боядисайте в бяло горната част.

Грим. Един от най-бързите, са опушените очи. За постигането им обаче, е нужно внимателно смесване на няколко нюанса. Една от хитринките, е да нанесете знака „диез” с по-тъмния цвят сенки до външния ъгъл на окото, след което го слейте с останалата част от грима.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати