Как правилно да махаме грима си

Дегримиране

Днес гримът е неделима част от ежедневието на съвременната жена. Той ни разкрасява и дава увереност.

За да запазим кожата си красива и бляскава обаче, никога не трябва да заспиваме с грим. Това води до изсушаване, проблемна кожа, преждевременно състаряване и поява на бръчки.

Днес много от дамите използват неподходящи и доста агресивни гримове, които са трудни за отстраняване. За да ги премахнат, те търкат кожата си безмилостно, което също не е полезно за нея. Поради това е добре да се запознаете с това как най-успешно да отстраните грима си, без да си навредите излишно.

За да не се налага да търкате нежната област между очите и самите тях, то най-добре накиснете памучен тампон с течен продукт за отстраняване на грим и да го сложете върху клепачите. Така частиците ще се разградят и ще паднат много по-лесно.

Махане на грим

Всички остатъци от грим могат да се отстранят лесно със специални кърпички, предназначени именно за това. Имайте предвид обаче, че повечето от тях съдържат алкохол и могат да изсушат нежната кожа в областта.

С тях може да минете леко по повърхността и да отстраните остатъците. След това задължително използвайте хидратиращ крем.

Ако гримът ви е водоустойчив, е най-добре да използвате продукт за почистване на мазна основа. Той ще го разгради много по-добре. Мазнината обаче често се задържа върху кожата на лицето и пречи на крема да попие.

Ако не разполагате с продукт за почистване в наличност, то може да си направите такъв и у дома. За целта смесете малко вазелин с малко крем. Полученото върши идеална работа. Някои използват и мед, но с него трябва да се действа изключително внимателно.

Всяко почистване на лицето от грим трябва да завършва с тоник. Избирайте продукти, в чиито състав няма алкохол, иначе рискувате кожата ви да стане суха. Тоникът успокоява раздразнената кожа и я прави мека и гладка.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати