Почистете кожата си с филия черен хляб

Чисто Лице

Може много бързо и ефективно да почистите кожата на лицето си, като си направите маска с меката част от филия черен хляб. Маската се подготвя много лесно в домашни условия и ще почисти идеално лицето ви от замърсяванията, които са най-честата причина за поява на комедони и акне.

Нужно е само да вземете меката част от филия черен хляб и да я залеете с гореща вода. Разбъркайте добре, докато се получи каша и оставете за около 5 минути.

Поставете дебел слой от маската върху лицето си и останете с нея най-малко 20 минути. След това почистете с топла вода. Ефектът е моментален и то без да са ви нужни скъпи продукти.

Освен че почиства, маската и овлажнява в дълбочина вашата кожа.

С хляб може да си ги приготвите още няколко полезни маски. Ръженият хляб, освен че се отразява благоприятно на здравето, помага и на изтощената кожа и коса. Хлябът е продукт, богат на витамини и минерали, които помагат за укрепването както на кожата, така и на косата.

Хляб

Залейте с гореща вода филия ръжен хляб и я оставете за 2 часа. След това разбъркайте добре, докато се получи каша и нанесете сместа на косата си. Ако желаете, може да добавите няколко капки от любимото си етерично масло за по-хубав аромат.

Втрийте маската по цялата дължина на косата си – от корените до връхчетата, и останете с нея поне 40 минути. След това изплакнете с хладка вода. Процедурата е полезна за сухата и изтощена коса с цъфтящи крайчета.

Ако косата ви има нужда от дълбоко възстановяване, към хляба и водата може да добавите 1 яйчен жълтък и малко зехтин.

При суха кожа също може да използвате маска с ръжена филия, но вместо с вода, я залейте с топло прясно мляко. Добавете и 1 лъжица мед и разбъркайте добре.

Нанесете сместа на лицето си и я оставете да действа 10 минути. След това измийте с хладка вода. Маската бързо ще овлажни и подхрани кожата на лицето ви.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати