ezine.bg»Статии»Красота»Стягане на кожата след отслабване

Стягане на кожата след отслабване

Стягане на отпусната кожа след отслабване

Всеки мечтае да се раздели с някой и друг излишен килограм, но ако имаме много за сваляне, това се оказва не само трудна задача, но и с неприятни последствия.

Ако сте свалили много килограми за кратък период от време, то със сигурност ще забележите по себе си увисване на кожата.

Затова трябва да помислите за стягане на кожата след отслабването. Но какво трябва да направите?

Операция

Със сигурност сте гледали телевизионните предавания по американските телевизии, в които дават хората със свръхтегло, които са свалили 50-100 килограма. Но след това последиците върху тялото им не са особено лицеприятни. Най-често при подобни случаи се прибягва до операция - с хирургическа намеса се премахва излишната увиснала кожа. За да се стегне кожата след драстично отслабване, е добре да правите няколко неща.

Тренировки

Стягане на кожата със спорт

Ако тренирате редовно, особено плуване, нещата няма как да увиснат. Стягането на кожата чрез спорт е един доста ефикасен начин, при който не само ще се стегнете, но и ще отслабвате здравословно. А спортът е здраве, ще се чувствате заредени и пълни с енергия през целия ден след тренировка рано сутрин.

Пийте много вода

Обезводнявате е друга причина, поради която кожата ви може да увисне. За да стегнете кожата си след отслабване, трябва да пиете много вода. И то не само след като вече сте достигнали мечтаните си килограми. Правете го непрекъснато - пиенето на вода ще ви хидратира, ще направи кожата ви по-еластична и здрава.

Кардио и тежести

Стягане на отпусната кожа с кардио и тежести

Срещу увисване на кожата действат не само силовите тренировки - плуване, фитнес, но кардио, съчетано с вдигане на тежести. Така няма да увиснете при отслабването след време. Затова, за да стегнете кожата си, внимавайте и какво тренирате, когато искате да свалите много килограми.

Пийте витамини

Също така ще ви препоръчаме да повишите приема на витамин С, който е ключов за образуването на колаген в кожата. Дали ще приемате храни с високо съдържание на витамин С, или ще пиете таблетки, е въпрос на избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати