Средства, които разтварят камъните в пикочния мехур

лимоновият сок е средство за разтваряне на камъни в пикочния мехур
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Камъните се появяват, когато минерали и соли, най-често калциев оксалат, кристализират в бъбреците и създават твърди отлагания. Въпреки че се образуват в бъбреците, камъните могат да засегнат всяка част на пикочните пътища, като много често страда пикочният мехур. Камъните в пикочния мехур са най-характерни при мъжете навършили 50 години, но може да поразят всеки, като носят със себе си значителен дискомфорт.

Малките камъни могат да се образуват и преминават сами през пикочните пътища, без да причиняват никакви симптоми. Повечето средни или големи камъни са изключително болезнени и преминаването им изисква медицинска помощ.

Има някои средства, които разтварят камъните в пикочния мехур, встрани от стандартаната медицина. Преди да ви ги представим обаче, нашият съвет е да говорите с лекар. Това важи особено за хора с предшестващо заболяване или които приемат лекарства. Много антибиотици, диуретици, медикаменти за кръвно налягане или холестерол и чернодробни лекарства могат да взаимодействат негативно с билковите лекарства.

Връщайки се на темата, питейната вода е един от най-лесните начини за предотвратяване и лечение на камъни. Повечето здравни експерти препоръчват пиенето на осем чаши вода на ден. Консумацията на 12 чаши на ден може да улесни преминаването или да забави образуването на отлагания в бъбреците.

водата разтваря камъните в пикочния мехур

Можете да ползвате и лимонов сок. Лимоните съдържат цитрат. Това съединение спомага за разграждането на калциевите депозити и забавя растежа им. Две чаши вода с изстискан сок от два лимона сутрин на празен стомах и няколко часа преди вечеря могат да помогнат за разрушаването на по-малките камъни.

Сокът от босилек също може изключително много да помогне срещу камъните в пикочния мехур. Босилекът съдържа оцетна киселина, която помага за разграждането на камъните и намалява болката. Също така е пълен с хранителни вещества. Билката се използва традиционно за храносмилателни и възпалителни заболявания.

Има антиоксиданти и противовъзпалителни средства в сока от босилек, които могат да са полезни за поддържане на бъбречното здраве. Използвайте пресни или сушени листа босилек, за да направите чай и да изпиете няколко чаши на ден. Не пийте сока от босилек повече от шест седмици, защото прекаляването с него може да доведе до ниска кръвна захар, ниско кръвно налягане, повишено кървене.

сокът от босилек е ценно средство при камъни в пикочния мехур

Ябълковият оцет също съдържа киселина, която може да помогне за разтваряне камъните в пикочния мехур. Две супени лъжици чист ябълков оцет, смесен с 200 мл вода, може да намали симптомите на камъни в пикочния мехур и да предотврати тяхното развитие. Тази смес може да се пие няколко пъти на ден и е най-ефективна, когато се консумира преди хранене.

Целината съдържа антиоксиданти и съединения, за които се знае, че увеличават производството на урина. Редовното добавяне на семена от целина към храната може да помогне за намаляване на вероятността от развитие на камъни в бъбреците. Изключително ефективен е и сокът от целина, който може да се пие ежедневно, за да се лекуват симптомите на камъните в пикочния мехур.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати