Защо дълбокото дишане е много полезно? Как да го правим правилно

Ползи от дълбокото дишане
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Тъй като човешкото тяло диша автоматично, повечето хора не обръщат внимание на този процес. Но понякога дихателните ни навици ни причиняват истинска вреда.

Ако сте свикнали да дишате плитко, може да се възползвате от овладяването на техники за дълбоко дишане.

Техниката на дълбоко дишане е чудесна за подобряване на психическото и физическото здраве, в резултат на което често ще изпитвате радост, ще увеличите своята производителност и ще станете по-енергични.

За да дишате дълбоко и правилно, трябва да използвате носа, а не устата си. Необходимо е да се използва и корема, а не само белите дробове и гърдите.

Вероятно вече сте чували за този метод за правилно дишане, който се нарича още коремно дишане.

Ако започнете да го практикувате, ще се изненадате колко по-добре можете да се чувствате през деня. Най-хубавото е, че можете да използвате тази техника навсякъде по всяко време.

Правейки кратка 10-минутна почивка, за да се съсредоточите върху дълбокото дишане, ще донесе физическа и психическа полза за тялото.

Как да дишаме дълбоко?

Как се прави дълбоко дишане

Този метод може да се използва сутрин, когато току-що сте се събудили, и точно преди лягане.

Легнете по гръб и заемете добре познатата йога поза на място, лишено от всякакви разсейвания. Отпуснете тялото си - ръцете може да са отстрани, върху корема или където ви е удобно.

Дишайте въздуха с носа си възможно най-дълбоко. Трябва да усетите, че стомахът ви се разширява и дробовете ви се пълнят до ръба с въздух.

При вдишване бройте до пет.

Задържайки дъха си, бройте до три. След това започнете да издишвате с уста. Изпразнете дробовете напълно.

След това отново пребройте до пет и отпуснете всички мускули, които току-що сте използвали. Следвайте тези стъпки за 5-10 минути.

Ще забележите разлика в нивата на стрес, ако започнете да използвате метода на дълбоко дишане.

Напрежението ще напусне тялото ви и мозъкът ще престане да се тревожи постоянно. Дишането на корем е много по-добър начин за овладяване на стреса и тревожността от ядене на вредна храна или гледане на телевизия.

Когато усвоите техниката на коремно дишане, здравето и производителността на белите дробове ще се подобрят.

Укрепвайки мускулите, свързани с дишането, ще забележите, че белите дробове дават на тялото все повече и повече кислород, от който то се нуждае за правилното функциониране.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати