Облекчете артритните болки с помощта на етерични масла

артрит

Едно от най-често разпространените ставни заболявания е артритът, който причинява неприятни симптоми като болка и подуване не само във, но и около ставите. Заболяването се развива, когато с течение на времето хрущялът между ставите започва да се износва, причинявайки болезнено триене и въпаление.

Най-често артритът се наблюдава в онези стави, които понасят най-голямо натоварване, като ставите на ръцете, коленете, гръбнака и тазобедрените стави.

Най-добрият начин за контрол на артрита е да се спазва предписаната терапия от лекаря, но все пак има и някои средства от природата, които биха могли да помогнат.

В следващите редове ще разгледаме някои етерични масла, облекчаващи артритните болки.

Масло от тамян

Първото масло, което ще разгледаме, е етеричното масло от тамян. Смята се, че то има свойството да поглъща възпалителните молекули, които предизвикват артрит. Употребата на това етерично масло намалява възпалението, основна причина за болката и сковаността при заболяването.

Освен това, етеричното масло от тамян отпуска мускулите и премахва белези по кожата. Много е важно да го комбинирате с базови масла - например кокосово масло или зехтин.

Масло от куркума

масло от куркума срещу артрит

Куркумата е изключително полезна подправка, най-вече заради съдържащия се в нея куркумин. То е мощно противовъзпалително съединение, поради което етеричното масло е изключително ценно в борбата с артрита. В никакъв случай обаче не бива да го ползвате самостоятелно, защото може да причини изгаряния. Комбинирайте го с някакъв вид растително масло и масажирайте внимателно засегнатите участъци.

Масло от джинджифил

Това е много полезно етерично масло при артрит, което има приятен загряващ ефект. То също трябва да се смеси с растително масло, за да се избегнат нежелани странични ефекти. Маслото от джинджифил доказано облекчава възпаленията и болките, свързани с артрита.

Масло от портокал

Има приятен освежаващ аромат и освен при артритни болки може да се използва и за повишаване на тонуса и настроението, както и подобряване на общото здравословно състояние. Едно от най-добрите етерични масла при артрит.

Макар и много полезни, етеричните масла причиняват индивидуална непоносимост и странични ефекти при някои хора. Преди да пристъпите към тяхната употреба, най-добре е да се консултирате със специалист.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати