Няколко начина мигновено да повишите тонуса

Грейпфрут

Имате нужда от мигновено увеличаване на притока на енергия? Ето седем лесни начина, които ще повишат тонуса и производителността ви за нула време.

1. Осигурете аромат на цитруси.

Миризмата на портокали, лимони и грейпфрут има доказани свойства, що се отнася до снабдяването с енергия за организма. Можете да освежите работното си място или помещението, където прекарвате най-много време, като поставите сочно парче от любимия ви цитрус в чаша с вода.

Козметиката с аромат на портокали, лимони и грейпфрут също повдига тонуса. Те са най-подходящи за сутрешния душ. Друго изпитано средство за освежаване е аромата на бергамот. Средата на деня е идеалното време, в което можете да поднесете под носа си тампон, напоен с есенция от бергаментово масло. Тази инхалация със сигурност ще вдигне настроението и работоспособността ви.

2. Масажирайте скалпа

Дори и да не ви се вярва, сресването е един от най-ефективните начини да се стимулират мозъчните функции. Не е задължително то да става с гребен. Препоръчително е, когато се почувствате изморени или отпаднали, да прокарате пръсти по скалпа. По този начин се освобождава голяма част от натрупаното напрежение. Този метод се използва и в йогата.

Пълно Коремче

3. Дълбоко дишане

Дълбокото поемане на въздух помага на тялото да разгражда по-лесно токсините, което от своя страна повишава енергията. Всяка сутрин отделете две допълнителни минути в леглото, по време на които се фокусирайте върху дълбокото поемане и задържане за няколко секунди на вдишвания въздух.

4. Правете добри дела

Установено е, че когато хората вършат нещо, с което да помогнат да други, притока на енергия се повишава осезаемо.

Тичане

5. Смучете ментови бонбони

Ароматът на мента и ментовите бонбони стимулира т.нар. „троен нерв”, който от своя страна стимулира част от мозъка, отговорна за това тялото и духът ви да се чувстват освежени и възбудени.

6. Правете сутрешни упражнения

Учени са установили, че спортуването сутрин или преди обяд благоприятства за по-продуктивен ден. Това обаче не означава, че всяка сутрин трябва да прекарате 45 минути на пътеката с равномерно темпо. Специалисти са установили, че само 30 минути бягане са достатъчни за поддържане на перфектна линия и тонус. Условието е да не поддържате еднаква скорост, а да редувате по-интензивно тичане с ходене.

7. Погрижете се за ръцете си

Стимулирането на дланите чрез масажи или по други начини също повишават тонуса. Пробвайте по време на работа да прокарвате по дланите си твърда топка.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати