Лененото масло пази здравето

Ленено масло
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Малко са продуктите, които са полезни абсолютно за всички болежки и помагат точно когато имаме нужда. Едно от редките такива е лененото масло.

Сред събратята си то заема безспорно лидерското място. В днешно време всеки от нас има нужда от хапче, което ако е възможно да излекува всичките ни болежки.

Лененото семе е прекрасен източник на диетични фибри, омега-3 мастни киселини и лигнани. Всеки един от тези елементи допринася за здравословните ползи от консумацията на ленено семе.

Лененото семе съдържа около 20% белтъчини, 30% въглехидрати и над 40% мазнини. Богато е на витамини от група B и минерали.

По-голямата част от въглехидратната съставка на лененото семе представлява хранителни фибри, които са отговорни за разхлабващото му действие.

Лененото масло помага за понижаване на холестерола, участва в регулирането на теглото, благоприятно въздейства на кожата, храни мозъка, подобрява еластичността на кръвоносните съдове, регулира работата на стомашно-чревния тракт, благотворно влияе на нервната система на човека и т.н.

Лененото масло е уникален продукт. Някои медици дори са на мнение, че може да се използва като лекарствено средство.

Освен гореизброените здравословни ефекти, лененото масло нормализира кръвното налягане, възпрепятства възпалителните процеси, ускорява оздравяването.

Лененото масло може да се приема както от млади хора като профилактика, така и от възрастни. Препоръчва се на хора, прекарали операции, но е полезно и за желаещи да укрепят имунитета си. Помага при физическо и нервно претоварване.

Американски лекари са установили, че семето от лен съдейства при лечението на рак на яйчниците, белите дробове и кожата. При лечение на сърдечно-съдови заболявания консумацията на ленено семе помага да се нормализира сърдечния ритъм.

При диабет използването на ленени семена съдейства за нормализиране на кръвната захар. Особено ефективна е такава профилактика като превенция на диабет тип II.

Виж повече

Рейтинг

5 7
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати