ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Как да се предпазим от пъпки и обриви

Как да се предпазим от пъпки и обриви

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
945521k
Как да се предпазим от пъпки и обриви
Сгъваема UV дезинфекционна лампа
Практичен аксесоар за вашия дом:
Сгъваема UV дезинфекционна лампа
60.00 лв.
Виж ››

Грижете се за кожата си, за да избегнете образуването на неприятни пъпки и обриви. Ако полагате правилни грижи за нея, тя ще ви се отблагодари със сияен и здравословен вид, който е ключа към естествената красота.

Алкохолът, който много често се съдържа в козметичните продукти за почистване на кожата, в повечето случаи я дразни. Той изсушава горният и слой и може да предизвиква образуването на мазни слоеве, които произвеждат голямо количество мазнина, в опит да възстановят баланса. Това ще направи кожата суха, предизвиква зачервяване и сърбеж, а в много от случаите това са и предпоставки за образуване на нови пъпки. Препоръчва се избягването на продукти за лице, които съдържат алкохол.

Как да се предпазим от пъпки и обриви

Мазните кремове и грим помагат за запушването порите – гримът, който използвате не трябва да е мазен. Ако позволявате на мазнините и потта да преминават през порите без пречки, всъщност се предпазвате от образуването на пъпки.

Парфюмът е една от основните причини за алергични реакции на кожата и появата на обриви. Съставките на парфюма, които предизвикват дразнене са цинамат, кехлибар и мускус. Има и много парфюми, които не дразнят кожата. Когато си купувате парфюм, проверявайте чувствителността на вашата кожа. Напръскайте малко върху вътрешната част на ръката, повторете няколко пъти. Ако кожата не се зачерви, значи няма опасност за алергични реакции на кожата.

Грижите за косата и стилиризиращите продукти, които ползвате могат да навредят на кожата. Когато нанасяте тези продукти се старайте да пазите кожата на главата. Преди тренировка или физически упражнения не използвайте подобни продукти, тъй като потта ще разнесе нанесеното козметично средство по кожата и тя ще се замърси. Това най-вероятно ще доведе до появата на пъпки.

Избягвайте приемането на витамини с йод над препоръчителните дози, които са до 150 мл на ден. В малки дози, йодът не причинява проблеми на кожата, но в големи размери може да ви докара доста проблеми.

Хранете се здравословно, не прекалявайте със сладките изкушения, избягвайте стреса, защото той може да ви донесе освен всичко друго и проблеми с кожата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
51
41
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати