Как да си правим инхалация

Инхалация
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване-26%
Качество без компромис:
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване
8.00 лв.
5.90 лв.
Виж ››

Инхалацията е лесна да се направи вкъщи и става по-ефективна чрез добавянето на етерични масла, особено масла с деконгестанти, притежаващи антибактериални и антивирусни свойства. Някои от най-полезните масла са евкалипт, бор, лавандула, розмарин, мента и чаено дърво.

Парната инхалация се препоръчва от някои от практикуващите лекари за облекчаване на запушен нос или запушване (задръстване) на синусите, обикновено причинени от настинки и грип. Това може да бъде направено 4-5 пъти на ден за облекчаване на неприятните симптоми.

Запушен Нос

Евкалиптовото масло (Eucalyptus globulus) е етерично масло, което може да се намери в много магазини за здравословни храни и козметика, както и в аптеките. То не трябва да се бърка с камфоровото масло. Евкалиптово масло не трябва да бъде приемано и прилагано директно върху кожата, или да се използва в повече от предписаните количества.

Необходими прибори

• Чайник/ тенджера

• Вода

• Евкалиптово масло (Eucalyptus globulus)

• Голяма кърпа или чаршаф

• Голяма купа

Инструкции

Напълнете чайника или тенджерата с водата и оставете да заври. Поставете купата върху стабилна повърхност, като масата например. Изключете чайника и внимателно изсипете около 4-5 чаши вода в купата. Добавете 2-3 капки евкалиптово масло във водата.

Етерично Масло

Поднесете главата си на приблизително една ръка разстояние (една педя) над купата и покрийте главата си с кърпата или чаршафа. Внимавайте да не приближите лицето си прекалено близо до водата. Затворете очи и дишайте дълбоко. Продължете да правите това 10 минути. Ако започнете да чувствате, че прегрявате или ви прилошее, махнете кърпата от главата си.

Мерки за безопасност

Не добавяйте повече от оказаното количество на масло от евкалипт. Дръжте децата далеч, докато правите парната инхалация с евкалипт. Някои хора трябва да избягват евкалиптовата парна инхалация, като например тези със сърдечни заболявания, заболявания на централната нервна система и бременни жени.

Новородените деца и възрастните хора не могат да бъдат в състояние да реагират адекватно на топлина. Нежелани реакции могат да включват главоболие, виене на свят, гадене и умора. Евкалиптовото масло не трябва да се приема вътрешно или да се прилага директно върху кожата.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати