ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Начини за отпушване на маточните тръби

Начини за отпушване на маточните тръби

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1499
Тризнаци
Електрическа пила за пети с ролки
Препоръчано за теб:
Електрическа пила за пети с ролки
20.00 лв.
Виж ››

Запушени маточни тръби са една от най-честите причини за безплодие при жените. Много фактори могат да допринесат за това запушване. Те включват предишни операции в областта на корема или таза, ендометриоза, апендицит и инфекции. Има много методи, включително медицински и хомеопатични процедури, за лечение на това състояние.

Операция на тръбите

Операция на тръбите или пластика на маточните тръби може да се извърши, за да се премахне запушването на тръбите. Операциите са два вида: ендоскопска или коремна. При ендоскопската или т.нар. лапароскопска операция могат да бъдат отстранени малки външни сраствания на тръбата или да се направи отвор в стената на маточната тръба когато запушването е от към свободния към коремната кухина край.

Когато засягането на тръбата или тръбите е по-сериозно се прибягва към отворена коремна операция. При нея пациентките са поставени под обща анестезия. Дисталния отвор на маточната тръба се преструктурира и зашива, за да се предотвратят бъдещи проблеми.

След като тръбите са били ремонтирани, в матката се поставя контрастен разтвор от метиленово синьо, който се инжектира през шийката на матката, за да се провери успеха на процедурата. Тези процедури имат висок процент на успех и сравнително кратък следоперативен период на възстановянане. Ще ви бъдат предписани лекарства за предотвратяване на сраствания в маточните тръби.

Ако запушването е откъм маточния рог, т.е. мястот където се свързват тръбите с матката се извършва реимплантиране на тръбата в матката. Друг алтернативен метод е балонна пластика на тръбита или реканализация на маточния рог. Съществуват и други методи за лечение на запушване на маточни тръби като салпинголиза, тубарна реанастомоза, неосалпингостомия.

Ръчна или Физикална терапия

Масаж

Според специалистите, запушването на фалопиевите (маточните) тръби могат да бъдат отстранени, без да ви се налага да минавате под ножа, като това ви дава възможност да заченете по естествен път, без операция. Това не-хирургично лечение се състои от терапия и използването на серия ръчни физически техники за лечение, които могат да се извършват в клиника.

Програмата може да бъде завършена за една седмица.

Според проучване този метод на лечение е преминало успешно при 61 процента от жените с напълно запушени фалопиеви тръби. От тези участници, 53 на сто са в състояние да заченат по естествен път след серия от терапии.

Традиционна китайска медицина

Китайската традиционна медицина също предлага естествен подход за лечение на запушвания в маточните тръби. Китайските билки са основната съставка в терапията. Билките може да дойдат под формата на отвари, капсули и дори билкови тампони.

Комбинацията от различни билки работи, за да помогне за намаляване на възпалението и за предотвратяване на сраствания и белези в маточните тръби. Билки работят за естествено успокояване на телесните тъкани и за унищожаване инфекцията вътре в тръбите.

Друга част от този процес са дълбоки масажи. Това позволява запушването на маточните тръби, да се отстрани. Този масаж се извършва самостоятелно, което ви позволява да се прецените колко натоварване на тялото ви можете да поемете. Масажът е придружен от йога практики, които се съсредоточават на тазовите органи. Може също да се изисква да преминете през естествена програма за почистване, което включва хранителни добавки в диетата ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
54
46
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати