Вредно ли е бельото от синтетични материи

Синтетични прашки

Модата на бельото от синтетични материи е от десетилетия. Благодарение на структурата на синтетичните платове, те могат да оформят изящни дантели и прозрачни феерични бикини, сутиени и корсажи.

Всичко това изглежда много красиво и сексапилно. Най-често от синтетични материи се правят прашките, които са предпочитани от повечето дами.

Наистина качествените прашки, които не причиняват вреда на организма, се произвеждат от памук и коприна. Евтините, но обикновено ефектни прашки и бикини се правят от синтетични материали.

Синтетичните материи при допир с по-нежната интимна зона могат да предизвикват различни инфекции и заболявания на пикочно-половата система.

Бельо

Редовното носене на прашки и бикини от синтетични материи може да предизвика хемороиди и малки ранички, които са много болезнени. Това се получава от постоянното търкане, на което е подложена нежната зона.

Синтетичните материи не пропускат достатъчно въздух, което води до натрупване на много влага и оттам – до раздразване на лигавиците. Това е идеалната среда за развитието на бактерии, които водят до различни проблеми, най-малкият от които е постоянният сърбеж в интимната зона.

Тънката линия, която е характерна за задната част на прашките, е много опасна, тъй като пренася различни видове бактерии, особено ако е от синтетика.

Не се препоръчва да се носят синтетични прашки или бикини всеки ден. Ако това все пак се налага поради някакви причини, трябва да се използват ежедневни превръзки за предпазване от инфекции.

Често носенето на бельо от синтетика води до кандидоза и цистит. Постоянното носене на бельо от синтетика може да предизвика атрофия на лигавиците на външните полови органи. По-добре е да не се чувствате чак толкова сексапилни, колкото със синтетично бельо, но да нямате здравословни проблеми.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати