Липса на дефекация

Липса на дефекация

Казано по-просто, липсата на дефекация означава липса на изпражнения, на изхождане (запек). Подобно състояние може да причини много главоболия и не бива да се подценява – мерките трябва да бъдат взети възможно най-бързо.

В следствие на липсата на дефекация се появяват много други проблеми – подува се стомахът, често пъти се появява и главоболие, стига се до състояние на стомашни болки и позиви за повръщане, човек започва да се чувства отпаднал, да страда от липса на апетит, може да се появят хемороиди.

Подут корем

Всичко това са симптомите, ако човек не се изхожда дълго време, а причинителите могат да бъдат от съвсем невинни причини до сериозни проблеми. Именно затова това състояние трябва да бъде проучено, да се разбере откъде идва проблемът и бързо да се вземат адекватни мерки.

Какви могат да бъдат причините при състояние на продължителна липса на дефекация?

На първо място трябва да обърнете внимание с какво се храните – ако приемате от т.нар. запичаща храна, липсата на изпражнения е най-логичният отговор на вашето неправилно и нерационално хранене. Липсата на движение и малкият прием на вода, недостатъчното количество фибри също могат да бъдат отговор на вашето състояние.

Запек

Ако използвате някакви медикаменти, това също може да направи изхождането по-трудно – прочетете листовките и вижте какви странични действия имат лекарствата.

И при това състояние психологичният стрес може да бъде първопричината, знаете, че всичко случващото се в главата на човек се отразява на физическото му състоянието.

Друг отговор на запека може да бъде постоянната, принудителната поза, в която работите. По-сериозни заболявания, които могат да са причина за липсата на изпражнения са запушване на ануса, както или някакъв вид туморно заболяване.

Не правете изводите самостоятелно – обърнете се към лекар, за да ви помогне. Много често запекът се е породил от неправилното хранене и липсата на движение, така че не си внушавайте, че проблемът е непременно тумор.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати