ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Странични ефекти от хапчетата за кръвно

Странични ефекти от хапчетата за кръвно

Жана Г.Жана Г.
Новак
554247
Сърдечен удар
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Ако страдате от високо кръвно, посъветвайте се с лекар какво лекарство да пиете, вместо да вземете от аптеката първото, което ви препоръча фармацевтът.

Много от хапчетата за кръвно имат странични ефекти. Високото кръвно налягане, известно като хипертония, увеличава риска от инсулт, сърдечна недостатъчност, инфаркт и проблеми с бъбреците.

Приемът на лекарства срещу високо кръвно може да предизвика другата крайност – хипотония, тоест прекалено намаляване на кръвното налягане.

Мерене на кръвното

Освен това лекарствата срещу високо кръвно могат да предизвикат и намаляване на честотата на сърдечния ритъм. Ако пулсът ви достигне до под 50 удара в минута, потърсете лекар.

Лекарствата срещу кръвно налягане не се взимат по време на бременност, тъй като могат да забавят развитието на плода. Лекарствата срещу високо кръвно могат да предизвикат силна умора поради намаляването на притока на кръв към мозъка при намалено кръвно налягане.

Друго странично действие на тези лекарства е общата отпадналост и сърдечните блокади. Страничен ефект на лекарствата срещу високо кръвно е и невъзможността за физическо натоварване.

Хапчета за кръвно

Тези хапчета могат да предизвикат също така влошаване на състоянието на хора, болни от бронхиална астма. Някои от хапчетата за кръвно намаляват нивото на добрия холестерол в организма.

При заболявания на черния дроб или бъбреците хапчетата за кръвно могат да предизвикват натрупване на токсини в организма.

При прекъсване на приема на лекарства болният може да вдигне рязко налягането – дори повече, отколкото е било преди лечението. Затова лекарствата против високо кръвно се спират постепенно, под строг лекарски контрол.

Хапчетата за кръвно имат и друг страничен ефект – те намаляват кръвната захар. Ефектът им при хора, болни от диабет, понякога е доста сериозен и трябва да се внимава, а хапчетата да са предписани от лекар.

Но най-опасният страничен ефект от приема на тези лекарства са инфарктите. При рязко спиране на лекарствата срещу високо кръвно може да се усетят болки в сърдечната област и човек да получи сърдечен удар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
56
45
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
SImona
SImona
26.08.2017 21:51
Здравейте аз си поръчах и съм много доволна.
Само ,че ефекта дойде чак след 2-рия месец. аз ги купих от тук :)
0
0
Доктора
Доктора
03.07.2015 16:49
Нищо не сте написали. Поне с две думи да кажете: калциевите антагонисти водят до козметични оттоци по краката; ACE-инхибиторите водят до кашлица; Бета-блокорите до диабет; диуретиците до проблеми с бъбреците. 10 на 100 човека ги получават ама да не се чудят защо кашля посред лято и 34 номер обувки не ми стават вече.
10
0
Анин
Анин
12.06.2015 23:40
С две думи глупости! Прочетете какво пишете, консултирайте се с доктори!
2
0
pharmacevt
pharmacevt
22.04.2015 17:08
Vie ne ste dobre pharmacevta ne preporuchva hapcheta za kruvno ,osuznaite se
1
1
Виктор
Виктор
30.03.2014 15:39
ДИОРОТОН 10 мг.- какво ще ми кажете за това лекарство...
15
0
галина
галина
03.11.2013 13:34
валсавил комп. а не жалсалжил извинявамсе
1
3