Неправилната стойка повишава кръвното налягане

Неправилна стойка

В наши дни, извинени от работата и задълженията, започваме да се движим все по-малко. Прекарваме по-голямата част пред монитори, улисани в работа и не обръщаме внимание на прегърбената си стойка.

Не осъзнаваме, че това сериозно ни застрашава. Например главоболието, което започваме да усещаме в средата на работния ден, може да се дължи на лошата ни стойка.

Болки в гърба

Ако сме принудени да стоим цял ден зад бюрото в една и съща изкривена поза, тригеминалния нерв се прищипва и това причинява ужасяващата постоянна мигрена. Трябва да обръщаме повече внимание на това как седим, ако искаме да запазим здравето си по-дълго време.

Изкривената и изгърбена позиция на тялото може да ни създаде куп здравословни проблеми твърди Робърт Маккой, който е лектор по анатомия в Британския колеж по остеопатия. Освен това лошата стойка се оказва доста по-опасна за жените, отколкото за мъжете.

Редица здравословни неразположения могат да се появят вследствие на неправилното стоене, твърди Маккой. След като не сме в най-правилната форма за гръбнака ( S - образната) започват проблеми при кашляне или смях, обяснява специалистът във вестник „Дейли Меър”.

Изгърбване

Ако стоим прегърбени във форма С, това изключително много натоварва мускулите на пелвиса и е възможно да не успеем напълно да контролираме пикочния си мехур. Освен това не след дълго ще започнем да усещаме неразположение в стомаха, киселини.

Според публикацията прегърбените хора страдат от липса на енергия и желание за какво и да е. Освен това доста често се чувстват тъжни и лесно изпадат в депресивни състояния. При онези, които имат правилна стойка, се забелязват значително по-малко депресии.

Може би една от най-опасните последици, свързани с лошата стойка, е повишаването на кръвното налягане. Установено е, че има връзка между онази част от мозъка, която поддържа кръвното налягане и мускулите на врата.

Когато мускулите се движат и са активни, клетките изпращат сигнали за правилното оросяване. Ако обаче са неподвижни и съответно неактивни, кръвното започва да се покачва. Освен това, стоейки изгърбени, пречим и на нормалното функциониране на храносмилателните функции.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати