Отвара от турта помага при миома

Турта

Един от най-често появяващите се тумори на матката се нарича миома. Тя може да доведе до изключително сериозни последици за една жена – спонтанни аборти, стерилитет, цялостно увреждане на половата система.

При наличие на миома често се налага медицинска намеса, а понякога се стига и до хистеректомия (ако образуванието е с големи размери) – това е операция, чиято цел е отстраняване на матката.

Характерни симптоми за миома или миомни възли са силното кръвотечение по време на месечния цикъл, както и силни болки по време на секс. Заради многото кръв, която се отделя по време на менструацията, понякога се стига и до анемия.

Миома

Ако имате съмнения, че имате миома, задължително посетете лекар. Това, което най-често се предприема, е операция, чрез която да отстранят туморното образувание. Другият известен начин е хормоналният метод на лечение.

Доста често обаче, след време миомата, отново ни безпокои. Добрата новина е, че освен операцията, която безспорно е стрес за жената, има и друг съвсем по-лесен начин да се отървем от образуванието.

Билките отново идват на помощ – с помощта на туртата можем да се отървем от миомата. Тази билка е от семейство Астрови и има няколко разновидности, но най-често срещани и популярни са жълто-оранжевата и жълтата турта.

Отвара от Турта

Билката е с много приятен аромат и има гъсто съцветие, а за отварата при лечение на миома са ви нужно точно цветовете на туртата.

Цветчетата на лековитата билка се берат точно преди да разцъфнат напълно, но не и когато са вече прецъфтели. В този период, вече не могат да помогнат – нямат лечебни свойства. А ето и какво ви е нужно, за да си приготвите отварата:

Необходими са 400 мл вода, 3 цвята турта. Начин на приготвяне: слагате билкатa заедно с дръжките във водата. Трябва да се вари 5 минути, но на тих огън. След това оставете отварата хубаво да изстине и накрая прецедете. Трябва да пиете редовно – по 3 пъти на ден.

Количеството е 120 мл, а отварата се приема преди хранене. Хубаво е да продължите лечението около 3 месеца, като между тях трябва да правите почивка (без отвара) по 5 дена всеки месец.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
владка Димитрова
владка Димитрова
27.08.2013 23:43
Имах миома и пих 5месеца турта и невен.Вярно е,4е помага,но цикълът ми спря и така миомата не може да се храни.За мен беше добре,защото сам на 50г.Но за по младите,които още не са раждали незнам.да си помислят
17
1