Чесънът помага при ечемик

Ечемик
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Всеки втори човек е получавал неприятното гнойно възпаление върху клепача, по-известно като ечемик. Усещането е крайно неприятно, а от подутината върху клепача човек почти не може да вижда.

Ечемикът се причинява от стафилококови бактерии, причиняващи това остро гнойно възпаление на малките жлезички по клепача. Ако не се лекува, може да се развие гнойно възпаление на очната ябълка и дори гноен менингит.

Подобно неприятно явление се появява най-вече при хора с по-слаба имунна система и тези, страдащи от хронични заболявания, като например диабет. Поради това те трябва да консумират повече плодове и зеленчуци, богати на витамин С, както и чай от шипки.

Премахване на ечемик

Лечението на ечемик най-често се прилага в домашни условия. При усложнения се търси консултация с лекар. Народната медицина предлага най-лесното решение с най-универсалния лек, познат у нас – чесъна.

За да облекчите неприятното усещане, още от много години нашите баби препоръчват болният клепач да се натърка с разрязана на две скилидка чесън. Същата процедура се препоръчва и при ухапване от насекоми.

Чесънът помага и при други болежки. За страдащи от болка в ушите деца се препоръчва да се капнат няколко капки от загрято и прецедено олио, с чесън в него. При зъбобол пък се слага скилидка чесън в ухото откъм страната на болката.

Чесън

За лечението на ечемик народната медицина предлага и още няколко метода. Мястото се натърква със злато. Друг вариант е да се направи хладък компрес от лайка или да се наложи парче локум.

Целта на лечението на ечемика, е той да „узрее”. А това става най-бързо с топли, но не горещи компреси с отвара от лайка, борова вода или преварена вода.

Трябва да се знае обаче, че "узрелият" ечемик не бива да се изстисква и да не се натиска грубо, тъй като може да се замърси. Добре е участъкът да се почиства със стерилен памук или марля, натопени в преварена вода.

Независимо от метода на лечение, който ще изберете, ежедневно приемайте добавки като витамин С, флавоноиди и рибено масло, за да се справи организма по-лесно с инфекцията.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати