ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Как да засилим метаболизма си от сутринта?

Как да засилим метаболизма си от сутринта?

Спорт

Събуждането сутрин често коства много усилия и е трудно човек да си представи веднага след своето ставане да започне да прави упражнения. Да, обаче сутрешното спортуване засилва метаболизма и подпомага свалянето на излишните килограми.

По тази причина започнете деня си с упражнения. Така ще се чувствате енергични и в добър дух през целия ден, защото, ако човек реши да помързелува, му се дояждат повече мазни и сладки неща и полуфабрикати, които не са полезни и са причина за затлъстяване.

За тези, които по-трудно се настройват на спортна вълна, се препоръчва между отделните упражнения да правят паузи. Така мотивацията ще се запази за по-дълго време, казват експертите в областта. Бъдете енергични и целенасочени при изпълнението им, но си почивайте, допълват те. Така няма да сте изморени в края на тренировката, ще засилите метаболизма си и ще изгорите повече калории.

Ябълки

Похапването на ябълки сутрин е страхотен стимул за Вашия метаболизъм. Съдържащият се пектин в тях ускорява обмяната на вещества и осигурява енергия, която да изпълни деня Ви. Освен това са и много полезни за здравето.

Всички сме чували как нагласата на човек за бъдещето е важна за това какво ще се случи. По тази причина се опитайте да имате положителен поглед и към Вашето меню, тренировки и крайния резултат от тях. Имайте търпение и вярвайте, че ще се справите, защото всичко е във Вашите ръце.

Бъдете оптимисти, отивайте на работа, дишайте дълбоко и се движете максимално много. Правете си кратки упражнения с рамената и врата - това ще Ви освободи от напрежението и стреса в началото на деня, за да бъдете пълноценни до неговия край.

И не забравяйте да пиете достатъчно вода, защото тя е нужна за нормалното функциониране на органите и системите в човешкия организъм. Включително и за мускулите, при които, ако тялото се дехидратира, силата изчезва.

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Georgi
Georgi
14.12.2014 17:56
Страхотна статия :)
0
0