Признаци за недостиг на витамин Е

Недостиг на Витамин E
Практичен Бeзĸoнтaĸтeн Tepмoмeтъp-56%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Практичен Бeзĸoнтaĸтeн Tepмoмeтъp
90.00 лв.
40.00 лв.
Виж ››

В наши дни голяма част от хората страдат от недостиг на различни витамини. Основна причина за това е еднообразният начин, по който се храним, неправилното приготвяне на храните, както и влошеното им качество.

В аптеките се продават различни хранителни добавки под формата на витамини, които да се грижат да не се стига до авитаминоза на организма ни, но дори и да сме си ги закупили, забравяме редовно да ги приемаме.

Доказано е, че витамините играят изключително важна роля за нашето здраве и дълголетие и че всеки индивид има нуждата от определен дневен прием на витамини от всичките групи. В това число влиза и приемът на витамин Е, за който малко се говори, поради което и информираността е слабо застъпена.

Витамин Е е особено необходим за малките деца и подрастващите, за бременните и кърмачките, както и за хората, които упражняват тежък физически труд. Както и другите витамини, той представлява сложно органично съединение, което човек не може да изработва сам, а приема с храната. Той осигурява нормалното функциониране на организма и има тясна връзка с другите съставки на храната.

Витамин Е, чието истинско име е токоферол, подобрява дейността на мускулите, на черния дроб, на половите клетки и на нервната тъкан, като в същото време предпазва от самоокисление на витамин А, на ненаситените мастни клетки и на каротина.

Витамин E

Недостигът му може да доведе до сериозни последствия, сред които нарушена обмяна на веществата, поражения върху редица органи, както и до сериозни заболявания като рак, артрит, флебит, множествена склероза и др.

Ето по какво можете да разпознаете, че организмът Ви изпитва недостиг на витамин Е:

- болки в краката;

- горещи вълни;

- нарушено зрение и проблеми със слуха;

- бавно зарастване на рани;

- обща умора на мускулите;

- нарушена кръвоносна и репродуктивна система и др.

За да избегнете всички тези проблеми, трябва да осигурите на организма си необходимия дневен прием на витамин Е, който в зависимост от възрастта е от 3- 15 мг, като за кърмачките и бременните жени дозата е по-голяма.

Рейтинг

5 1
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати