ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Причини за понижен пулс

Причини за понижен пулс

Пулс

Пониженият пулс се нарича брадикардията. Наличието му не означава непременно някакво неразположение или сърдечен проблем. За да се установят причините за него, е нужно провеждането на редица изследвания.

Ниският пулс може да се дължи на много неща. В повечето случаи е наследствен и се повява и при най-здравите хора. В някои случаи, той е резултат от приема на бета-блокери или антиритъмни лекарства.

Те са способни понякога да доведат дори до сериозни нарушения в работата на сърцето. Намалена функция на щитовидната жлеза, електролитните нарушения или язвата на стомаха, също могат понижат пулса.

При хора, които тренират ежедневно, брадикардията е често срещано явление. Нисък пулс се наблюдава и при отравяния с гъби. Изобщо, с консумацията на толкова тежки храни трябва да се внимава.

Пониженият пулс в никакъв случай не е нормално състояние. То изисква незабавна консултация със специалист. Когато той установи причинителят на състоянието, ще назначи и нужното лечение. В зависимост от сериозността на заболяването, се предлага лечение, което се провежда индивидуално с всеки пациент.

Сред симптомите на нисък пулс са силно главоболие, преумора, отпадналост, виене на свят, сънливост, нарушенията в зрението и координацията. Ако стойностите му достигнат 35-30 удара в минута, се стига до припадъци. Те много наподобяват тези при епилепсия.

Ако ви се случи пулсът ви да се понижи, първата мярка е да се тонизирате с голямо количество течности. Подходящи са вода, всякакви напитки, дори кафе. Лекарствените продукти преди установяване на причината за състоянието не се препоръчват.

Главоболие

Спирането на вече предписаните също е опасно. Физически дейности, както и коремното дишане, също помагат при понижен пулс. При него бройте честотата на пулса си на всеки 30 секунди.

Когато забележите понижаване на пулса, трябва възможно най-скоро да посетите специалист и да започнете антибиотично лечение.

Състоянието може да се контролира по редица начини. При по-сериозните случаи се стига до прием в болница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати