Природни лекове срещу болката

Джинджифил
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил-20%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил
10.00 лв.
8.00 лв.
Виж ››

Много често болките, които човек изпитва, се дължат на възпаление. Това е естествен процес, който помага на тялото да се възстанови. Обикновено този процес се отключва като предупреждение, че организмът е претоварен, изложен на продължителен стрес и дори физическо натоварване.

Въпреки че съвременната фармация е създала достатъчно средства срещу възпалението, истината е, че природата има лек за всичко. Можем да спрем болките, свързани с процеса на излекуването, по най-естествения начин – чрез храната. В много растения се съдържат естествени вещества, които имат противовъзпалително действие и спомагат за намаляването на болките и подуването.

Едно от най-добрите натурални средства срещу възпалението е канелата. Проучвания върху въздействието на ориенталската подправка върху организма са показали, че тя успешно помага при болки. Наред с това канелата е ефективно средство за борба с различни видове бактерии, подпомага контрола на кръвната захар и подобрява мозъчната функция.

Канела

Редица експерти препоръчват нейния ежедневен прием. При непоносимост към суровата канела тя може да е чудесна добавка към киселото мляко, кафето и горещия шоколад.

Не по-малко ефикасен срещу възпаленията е и джинджифилът. Положително негово качество е, че той може да се намери целогодишно. Съдържа няколко мощни противовъзпалителни съединения. Дори и лекарите препоръчват ароматния корен за болки в ставите и за лекуване на организма от вредите, нанесени му от свободните радикали.

Джинджифилът засилва имунната система и е средство за превенция на рака. Коренът е естествено средство против повръщане и често се използва за облекчаване на гадене по време на път, както и при сутрешно гадене.

Лук

Докато другите два природни лека, макар и разпространени, не са характерни за нашите ширини, то лукът е познат на българите от дълбока древност. Народната медицина го препоръчва като лек срещу редица болести.

Кореноплодното растение е богато на вещества, съдържащи високо количество сяра. Точно на тях се дължи и миризмата му. Те обаче са отговорни и за многобройните ползи за организма на човек.

Експерти твърдят, че тези съединения потискат възпалението и се свързват с редица ползи за здравето – от намаляване на холестерола до предотвратяване на ракови заболявания.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати