ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Внимание! Причинители на рак в дома

Внимание! Причинители на рак в дома

Свещи
Акумулаторен масажор за глава
Практичен аксесоар за вашия дом:
Акумулаторен масажор за глава
60.00 лв.
Виж ››

Домовете ни са пълни с неща, които могат да се окажат повече от опасни. Повечето от тях са прикрити като безвредни, а в действителност могат да станат причина за развитието на тежки здравословни заболявания. Ето кои са те:

Завеси за баня

В тези иначе така красиви и цветни найлонови завеси всъщност се съдържат множество токсични химикали. Те са сред основните причинители на раковите образувания. Специалистите съветват в дома да се избягват продукти с подобен състав.

Ароматизатори

Повечето освежители за въздух са канцерогени. В тях се съдържат летливи органични съединения, което автоматично ги превръща в токсини. Има множество изследвания, които доказват, че съдържащите се в тези продукти химикали влошават в пъти състоянието на астматиците и трябва да бъдат избягвани от тях. Освен това те засягат репродуктивното здраве. Ако не можете без ароматизатор, то най-добре заложете на естествения аромат на различните видове етерични масла.

Дезодоранти

Дезодорант

Дезодорантите, както и антиперспирантите съдържат няколко съставки, които се свързват с развитието на рак. Тези продукти са създадени, за да действат с часове, и то директно върху човешкото тяло. По този начин те проправят път на вредните химикали и ги пропускат през кожата.

Свещи

Ароматизирани свещи

Колкото и романтично да е това да запалим няколко свещи, щом навън стане тъмно, за съжаление повечето, които се предлагат на пазара в момента, са доста опасни. До 40% от тях съдържат токсини. В ароматните свещи пък се съдържат оловни фитили. Когато човек бъде излаган дълго време на олово, това води до много здравословни проблеми като когнитивни увреждания, поведенчески проблеми и хормонални проблеми.

Шампоани

Шампоан

Подобно на свещите в повечето шампоани се съдържат огромно количество токсични съставки. Последните проучвания показват, че именно те са причина за развитието на много ракови заболявания. Поради това е най-добре да залагаме на натурална козметика и природни рецепти за [разкрасяване].

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати