Лягаш си късно? Ето какви заболявания те грозят!

Безсъние
Пулсов оксиметър Yіmі Lіfе YМ101-42%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов оксиметър Yіmі Lіfе YМ101
60.00 лв.
35.00 лв.
Виж ››

Заспиването в малките часове на нощта се е превърнало в рутина за много хора, но то крие големи опасности за здравето им. Тези от нас, които си лягат по никое време, ги грозят куп заболявания и преждевременна смърт, смятат изследователи от САЩ и Великобритания.

В хода на своето проучване те отделили шест години и половина, за да изследват навиците по отношение на съня на хора между 38 и 73 години.

След анализиране на добитите резултати се установило, че при доброволците, които будуват нощен, опасността от преждевременна смърт е с десет процента по-висока от тази при лицата, които си лягат рано и стават рано.

Депресия

Според учените един от основните проблеми на хората, които стоят до късно вечер е, че след това трябва да стават рано за работа, както се случва и с ранобудниците. Първите обаче така и не могат да си набавят необходимото количество сън.

Умора

В резултат на недоспиването пък се стига до развитието на редица заболявания като наднормено тегло, състаряване, неврологични смущения, депресии, стомашни заболявания и др. Така че проблемът не бива да се пренебрегва.

Специалистите са на мнения, че хората, които са нощни птици, трябва да следват своя собствен биологичен часовник, за да са в кондиция и да си почиват пълноценно.

Напълняване

Това би означавало те да имат различно работно време в сравнение с останалите хора. Или казано с други думи – активните през нощта личности трябва да започват работа по-късно и да остават в офиса след напускането на ранобудниците.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати