Как да възстановим функцията на щитовидната жлеза

Щитовидна жлеза

Щитовидната железа се намира в предната част на шията, а функцията ѝ е да произвежда хормони, служещи за регулирането на обмяната на веществата и още много други важни функции.

Нарушаването на нейните функции води до бавен метаболизъм, умора, наддаване на тегло, проблеми с поддържането на здравословно тегло, запек, промяна в настроенията, депресия, суха кожа, ниски нива на енергия, проблеми с паметта и концентрацията.

При проблем с щитовидната железа непременно трябва да посетите лекар, но същевременно може да използвате някои естествени добавки и да промените начина си на живот, за да възстановите нейната функция.

Спиране на захарта

Избягвайте пшеница, ръж, ечемик, тъй като те увеличават възпалението в организма и произвеждат хормонални дисбаланси. Млечни продукти, особено неорганични и пастьоризирани продукти, задействат възпаленията в тялото и също водят до хормонални проблеми.

Рафинираната захар нарушава хормоналното производство, разваля метаболизма, причинява умора, промени в настроението, предизвиква депресия и увеличаване на теглото. Рафинирано брашно от хляб, зърнени храни, тестени изделия, печени продукти, сладкиши също трябва да бъдат избягвани.

Без Глутен!

Намалете и излагането си на вредните химикали, съдържащи се в продуктите. Те имат голямо влияние върху здравето на щитовидната жлеза. Много химикали, на които сме изложени, са тези, които купуваме и донасяме в собствените си домове. Да, не можем напълно да премахнем излагането на тези токсини, но можем да купуваме продукти, в които повечето токсини липсват.

Бутилирана вода

Един от най-често срещаните в продуктите химикали са ксенохормоните, които съдържат синтетичен естроген и имат хормоноподобен ефект върху организма. Тези ксенохормони са включени в много от продуктите, които купуваме, както и някои от храните, които ядем. Те могат да създадат хаос с ендокринната система и в крайна сметка да повлияят на здравето на щитовидната жлеза. Купувайте естествена козметика, яжте органично месо и се постарайте да не пиете бутилирана в пластмасови бутилки вода, защото често е източник на ксеноестрогени.

Смути от спанак

Създайте си здравословен разнообразен хранителен режим, богат на хранителни вещества, витамини, минерали, ензими. Пийте сокове от зелените листни зеленчуци като спанак, както и от краставици. Те играят съществена роля в поддържането на функцията на щитовидната железа поради богатото съдържание на фитонутриенти.

Приемайте и кокосово масло. То повишава метаболизма, стимулира функцията на щитовидната жлеза, подпомага храносмилането, увеличава нивата на енергия, укрепва имунната система, подобрява мозъчната функция, балансира настроението ви.

Кокосово масло

Пийте много вода през деня, като започнете с чаша вода сутрин и завършите с една вечер. Водата повишава метаболизма, поддържа жизнените функции на тялото, подпомага органи и жлези за оптимална функция, предотвратява запек, повишава нивата на енергия, регулира хормоналния баланс, повишава настроението.

Приемайте и продукти, съдържащи селен, цинк, магнезий и манган.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати