Половият акт е профилактика на кариеса

Полов акт

Всеизвестни са редица ползи от половия акт. Според ново изследване е възможно той дори да действа профилактично при кариеси и други стоматологични проблеми.

Кариесът представлява инфекциозно заболяване, водещо до разрушаване на твърдите тъкани на зъбите. Зъбният кариес е най-често появяващото се и широко разпространено хронично заболяване в световен мащаб.

Зъболекари

Засяга малко повече от 95% от хората. Обикновено се появява, когато нервът на зъба е раздразнен. Като най-чести причини за появата му се смятат инфекции, гниене, наранявания или загуба на част от зъба.

При проведено проучване учените с изненада установили, че ако в момента на възникване на стоматологичен проблем страдащият практикува секс, то това значително намалява болката, дори я премахва напълно.

Зъбобол

Половият акт влияе положително и върху качеството на зъбния емайл, подобряването на кръвообращението във венците и предотвратява възникването на много стоматологични болести.

Пълноценният оргазъм е радикалното избавление от зъбобола. Причината се крие в това, че повишеното кръвно налягане и задействането на допълните капиляри по време на секс засилват кръвообращението в устната кухина и укрепват венците.

Прегледи

Разбира се, когато говорим за полов акт с лечебна цел, то с дозите му не трябва да се спекулира. Възможно е той да повлияе неблагоприятно върху здравния статус на човека, тъй като безразборните полови връзки доказано увреждат зъбите.

Пример за това са жените, отдаващи се срещу пари. Те са в категорията пациенти, нуждаещи се най-често от стоматолог.

Продължителният полов акт се смята за най-доброто известно лекарство, защото нищо друго на света не ни отвлича толкова много от проблемите и травмиращите ситуации. Съгласно последните открития, сексът лекува освен зъбобол и кариесите, и мигрена. Също така удължава живота.

От друга страна, половия акт може да облекчава, но не и да лекува проблемните ви зъби. Така че, след като приключите с него, е добре бързо да отидете на зъболекар. Сексът е ползотворен, но не и магически.

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мушичка
Мушичка
23.08.2013 15:23
Честно ли?
"Обикновено се появява, когато нервът на зъба е раздразнен." Не е вярно.
"Пример за това са жените, отдаващи се срещу пари. Те са в категорията пациенти, нуждаещи се най-често от стоматолог." - Това е не се получава директно заради безразборните полови взаимоотношения, а е отражение на ниския стандар на живот.

0
0