Електронни цигари и бременност

Електронни цигари и бременност

Подобно на консумацията на твърде много алкохол или наркотици, тютюнопушенето също е много вредно за вашето здраве. То може да предизвика сериозни здравословни проблеми, включително рак, сърдечни заболявания, инсулт и заболявания на венците. То също може да предизвика очни заболявания, които могат да доведат до слепота. Тютюнопушенето може да направи по-трудно забременяването при жените.

Не само, че тютюнопушенето вредни на вас, това също е много вредно за вашето бебе по време на бременност. Когато пушите по време на бременност, бебето ви е изложен на опасни химични вещества като никотин, въглероден окис и катран. Тези химикали могат да намалят количеството кислород, което бебето ви получава. Кислородът е много важно, за да расте бебето ви здраво. Тютюнопушенето може да увреди белите дробове на бебето ви.

Жените, които пушат по време на бременност е по-вероятно да имат:

- Извънматочна бременност

- Вагинално кървене;

- Отлепване на плацентата (плацентата се обелва, частично или почти напълно от маточната стена преди раждането);

- Плацентна превия (ниско разположена плацента, която покрива част или целия отвор на матката);

- Раждане на мъртво дете.

Бебетата, родени от жени, които пушат по време на бременност, е по-вероятно да се родят с:

- С вродени дефекти като цепната устна или небце;

- Преждевременно родени;

- С ниско тегло при раждане;

- Поднормено тегло през седмиците на бременността.

Бебетата, родени преждевременно и с ниско тегло са изложени на риск от други сериозни здравни проблеми, включително увреждания, като церебрална парализа, умствени увреждания и обучителни проблеми, както и в някои случаи смърт.

Безпорен е фактът, че цигарите не са никак полезни за вас и вашето бебе, но дали електронните цигари са безопасна алтернатива?

Въпреки че електронните цигари не съдържат всички вредни химикали, които съдържат традиционните цигари, те все още съдържат никотин, а никотинът не е нещо, което е добро за вас и вашето бебе. Той е пристрастяващо вещество. Електронните цигари са били предназначени да дадат на пушачите по-здравословна алтернатива на тютюнопушенето. Те не са предназначени за бременни или кърмещи жени!

Никотинът и наркотичните вещества могат да повлияе на плода чрез попадането им в кръвния поток на нероденото дете. Докато сте бременна, почти всичко, което яде, пие или пушите преминава през тялото на вашето бебе.

Употребата на алкохол, тютюн и други наркотични вещества по време на бременност продължават да бъдат водеща предотвратима причина за умствено, физическо и психологическо увреждане и проблемите при бебета и децата.

За това, ако сте бременна и наистина не можете да откажете цигарите, то електронната цигара се явява по-безвредна алтернатива, но въпреки това тя не е безопасна за вашето бебе.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати