Отслабнете лесно и приятно след бременност

Упражнения за бременни

По време на бременността вашата фигура се е променила значително. През първата година след раждането в тялото ви продължават да настъпват хормонални промени, така че е твърде рано да се предприемат драстични мерки за отслабване.

През първите няколко месеца след раждането на бебето не трябва да се подлагате на строги диети, само за да се вмъкнете възможно най-скоро в любимите си дрехи от преди бременността.

През това време изберете за себе си физически дейности, които ви носят удоволствие. Например, можете да танцува под звуците на любимата си музика. Този метод възстановява мускулния тонус и подобрява настроението.

Един - два пъти на ден се разхождайте с детето навън. Разходка трябва да е най-малко 1.5-2 часа, в зависимост от атмосферните условия. Много е важно как си прекарвате времето на тези излети.

Не бъдете като повечето майки, които седят на пейка с книга в ръка. По-разумно е вместо да седите, да се движите като увеличавате темпото. Отидете до най-близкия парк, например.

Свежият въздух и разходки правят чудеса. Най-важно е темпото. Освен това ще горите повече калории поради факта, че бутате количката с детето.

Отслабване след раждане

Намерите 15-20 минути на ден (например, когато бебето спи), за да правите упражнения - коремни преси, въртене на обръч... Последното, правено по 10-15 минутки на ден, ще ви помогне да си върнете талията.

За частите от тялото, които са се поотпуснали по време на беременността, 2-3 пъти в седмицата взимайте душ с пилинг в областта на корема, талията и където имате нужда. Не забравяйте, бедрата и задните части. След това непременно поглезете тялото с крем или зехтин.

Ако искате да намалите теглото си, за по-голяма ефективност на процеса, спазвайте умереност в храненето. Ако е възможно, ограничавайте употребата на сладки. По-добре е да ядете повече зеленчуци, плодове, месо и млечни продукти. Не се увличайте с хляб и хлебни изделия.

И основната тайна! За да отслабнете най-бързо след раждането - кърмете! Според професор Воронцова, автор на "Естественото хранене на децата и неговото значение", 80% от кърмещите жени постепенното намаляват телесното си тегло от 0.5 до 1 кг на месец.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати