ezine.bg»Статии»За Дома»Двор и Градина»Красиви храсти за двора и градината

Красиви храсти за двора и градината

Крамфил
Компактен комплект четка с лопатка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Компактен комплект четка с лопатка
5.50 лв.
Виж ››

Трудно е да си представим градината без озеленяване, а то става с помощта на различни елементи, като основна роля имат храстите.

Те създават в цветната палитра на растителните композиции един пъстър и красив фон, който очарова и радва сетивата.

С тяхното присъствие външният вид на всяка градина е празничен и елегантен.

Повечето от декоративните цъфтящи храсти, които се използват за озеленяване у нас, са широколистни и цъфтят от три седмици до няколко месеца.

Ще представим декоративни красиви храсти за градината.

Форзиция

Форзиция се нарича един от най-ранните цъфтящи храсти. Декоративната му стойност е висока и се определя от бързия му и ранен растеж. Цъфти още в ранна пролет в устремно жълто. Обича да бъде на пряка слънчева светлина, но вирее добре и на шарена сянка. Градинарите го обичат, защото е непретенциозен, издръжлив на студа и се развива добре на всяка почва. Полива се умерено.

Лавандула

Лавандула

Това е любимият храст на много хора, които имат градина. Храстът отделя упойваща приятна миризма, а в цвета се съдържа етерично масло, което намира широко приложение в козметиката. Обича слънчевите места, където вятърът не достига. Лавандулата расте на песъчлива почва.

Хортензия

Друг любим храст е хортензията. Тя е истинско украшение на градината с богатото си многообразие от цветове. Обича да е на полусянка, в подхранена и не много влажна почва.

Рододендрон

Вечнозеленият рододендронов храст се отличава с продължително цъфтене и огромна маса цвят. Затова може да бъде забелязан в почти всяка градина. Не обича вятъра, нито яркото слънце. Трябва често да се тори и полива. Цветните композиции с него са много впечатляващи, но може да се засади и отделно.

Роза

Розата е любим градински храст

Безспорен фаворит сред храстите за градината принадлежи на царицата на цветята - розата. Розовите храсти са лесни за отглеждане и имат отлична зимна издръжливост. Недостатък им е само, че цъфтят веднъж на годината, но по време на цъфтежа създават невероятно крива атмосфера в градината, а упойващият им аромат е познат на всеки.

Жасмин

Жасмин е осеян с хиляди кремави цветя, разнася приятен аромат и затова често украсява входните врати на градските домове или крайградските зони. Цъфти в началото на лятото и създава усещане, сякаш снега още седи в градината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати